Οι «Κούρδοι τρομοκράτες» ήταν Τούρκοι

08:41 12/7/2011 - Πηγή: 24wro
«Άνθρακες» αποδείχθηκε ο «θησαυρός». Ή για να είμαστε ακριβέστεροι, οι υποτιθέμενοι επικίνδυνοι «Κούρδοι... τρομοκράτες» δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ζευγάρι Τούρκων αριστεριστών οι οποίοι λόγω των αντικαθεστωτικών απόψεων τους διώκονται από τις τουρκικές αρχές, ως τρομοκράτες. Αυτό τουλάχιστον απεφάνθη ο Εισαγγελέας αλλά και ο ανακριτής για το ζευγάρι των Τούρκων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη από την αντιτρομοκρατική, ύστερα από διαβιβαστικό που είχε στείλει η Ιντερπόλ
και η γερμανική αστυνομία, κυρίως για τη 42χρονη.
Συγκεκριμένα η 42χρονη Τουρκάλα, κατηγορείτο για τις επαφές που φέρεται να διατηρούσε με την κουρδική οργάνωση DHPC, ενώ εκκρεμούσε δίωξη εις βάρος της από τις γερμανικές αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Κατηγορία όμως που κατέπεσε στο δικαστήριο.
Όπως κατέπεσε η κατηγορία και για τον 50χρονο Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα, κουρδικής καταγωγής, στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί αντί για το οπλοστάσιο που ανέμεναν να βρουν, «ανακάλυψαν» μόνο πλαστά διαβατήρια. Ούτε αυτό όμως έγινε δεκτό από το δικαστήριο, με συνέπεια ο μεν Τούρκος να αφεθεί ελεύθερος, η δε Τουρκάλα να παραμείνει κρατούμενη, με την κατηγορία της διανομής παράνομου υλικού (περιοδικά και φέιγ βολάν) στη Γερμανία.

prionokordela.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα