Οι μεγάλοι... Ναπολέοντες των μακελειών

23:05 31/7/2011 - Πηγή: 24wro
Αλλοι τον αποκάλεσαν τρελό άλλοι πάλι είπαν πως είναι ...«δαιμονικός» και άλλοι απλώς δεν μπορούν ακόμα να συνέλθουν από το σοκ. Ο,τι και να συμβαίνει στον Αντερς Μπρέιβικ, το βέβαιο είναι πως η νορβηγική κοινωνία δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Μόνο που ο Μπρέιβικ δεν είναι φαινόμενο.
Πριν από αυτόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που για διαφόρους λόγους ξεπέρασαν τη λογική ή ξέσπασαν τον θυμό τους σπέρνοντας τον θάνατο. Τα περιστατικά είναι πολλά, ωστόσο ορισμένα θα μείνουν στην Ιστορία.
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΑΪΝ
Κολοράντο 1999.
Σαράντα εννέα λεπτά ήταν αρκετά για να γραφτεί μία από τις πλέον αιματηρές σελίδες στην ιστορία των ΗΠΑ. Ηταν 20 Απριλίου του 1999 και στο Λύκειο του Κολουμπάιν στο Κολοράντο τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.


Ο Ερικ Χάρις και ο Ντίλαν Κλέμπολντ εισέβαλαν στο σχολείο και άρχισαν να σπέρνουν τον θάνατο. Δώδεκα συμμαθητές τους και ένας καθηγητής άφησαν την τελευταία τους πνοή, άλλοι είκοσι ένας μαθητές τραυματίστηκαν, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει το δίδυμο των μακελάρηδων τραυμάτισε ακόμα τρεις ανθρώπους. Και μετά, οι δύο μαθητές που σκόρπισαν τον θάνατο για ένα τεστ μαθηματικών που δεν τους επιτράπηκε να δώσουν έβαλαν τέρμα στη δική τους ζωή.
ΟΙ SNIPERS
ΗΠΑ 2002. Ο Τζον Αλεν Μουχάμαντ και ο «βοηθός» του Λι Μπόιντ Μάλβο χαρακτηρίστηκαν κατά συρροήν δολοφόνοι από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πριν ακόμα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.
Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν ήταν άδικοι. Το φονικό δίδυμο εξαπέλυσε το 2002 μπαράζ επιθέσεων στη Βιρτζίνια σαν να βρισκόταν σε ανταρτοπόλεμο. Από τις σφαίρες τους έπεσαν νεκροί τουλάχιστον δέκα άνθρωποι που δεν είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους. Απλώς, είχαν την ατυχία να βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων τωνν δύο φονιάδων. Μουχάμαντ και Μάλβο συνελήφθησαν τελικώς ύστερα από κινητοποίηση των πολιτών.


Κίνητρό τους ήταν το Ισλάμ, καθώς θεωρούσαν πως έπρεπε να κηρύξουν τζιχάντ στις ΗΠΑ. Στη δίκη ο συνήγορος του Μουχάμαντ υποστήριξε πως ο πελάτης του ήθελε στην πραγματικότητα να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του και να πάρει την κηδεμονία των παιδιών τους.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό. Τον καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών. Εντεκα λεπτά μετά τις εννέα το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου του 2009 ο Μουχάμαντ άφηνε την τελευταία του πνοή μετά την ένεση με θανατηφόρο διάλυμα που του είχε γίνει πέντε λεπτά νωρίτερα. Οσο για τον Μάλβο, του επιβλήθηκαν έξι φορές ισόβια χωρίς δικαίωμα απονομής χάριτος.
ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ
Ερφούρτη 2002. Μία αποβολή ήταν η αιτία για τον θάνατο δεκαοκτώ ανθρώπων στην Ερφούρτη της Γερμανίας. Ο δράστης, ένας πρώην μαθητής που είχε αποβληθεί, επέστρεψε στο σχολείο με όπλο, για να πάρει την εκδίκησή του. Ντυμένος στα μαύρα και φορώντας μάσκα, περνούσε από κάθε τάξη και πυροβολούσε. Δεκατέσσερις καθηγητές, δύο μαθήτριες και ένας από τους πρώτους αστυνομικούς που έφθασαν επιτόπου έπεσαν νεκροί. Τραγική λεπτομέρεια, ο νεκρός αστυνομικός είχε σκοπό μετά τη βάρδια
Keywords
Τυχαία Θέματα