Οι μεγαλύτερες αποτυχίες της τεχνολογίας τα τελευταία 10 χρονια

17:38 3/5/2012 - Πηγή: 24wro
Υπάρχουν δύο εξασφαλισμένοι τρόποι για να μείνει στην ιστορία το όνομα σας...
Ο ένας η επιτυχημένη πορεία και ο άλλος, όπως για αρκετές εταιρείες τεχνολογίας, η πλήρης αποτυχία.

Είναι ακόμα νωπά στη μνήμη μας προϊόντα που απέτυχαν, όπως τα Blackberry Playbook και TouchPad της ΗΡ, το "σπάσιμο" του Playstation Network, τα smartphones
Kin της Microsoft που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία μετά από μόλις 48 ημέρες, η σειρά FX της AMD το Duke Nukem Forever. Αυτά και μερικά άλλα μας έδωσαν το έναυσμα για μια ανασκόπηση των μεγαλύτερων αποτυχιών της νέας χιλιετίας, ξεκινώντας με αυτό που πολλοί θεωρούν το χειρότερο λειτουργικό σύστημα που έγινε ποτέ από τη Microsoft.

Microsoft Windows ME
The Mistake Edition

Αναθεωρώντας τα σχέδια της η Microsoft να είναι τα Windows 98 η τελευταία έκδοση λειτουργικού πριν περάσει στην πλατφόρμα των ΝΤ, κυκλοφόρησε δύο ακόμα εκδόσεις βασισμένες στην 9x. Τα Windows 98 SE (Απρίλιος 1999) και τα Windows ME (Σεπτέμβριος 2000). Τα πρώτα ήταν μια αναμενόμενη έκδοση των Windows 98, ενώ η δεύτερη ήταν μια παράξενη ενδιάμεση έκδοση που κυκλοφόρησε λίγο μετά από τα Windows 2000. Τα ΜΕ ήταν ασταθέστατα, με λιγότερες δυνατότητες από τα 98 και 2000 με αποτέλεσμα να μην έχουν τον αναμενόμενο αριθμό πωλήσεων και να είναι μια απαράδεκτη μορφή λειτουργικού συστήματος.

Sega Dreamcast
Η κονσόλα που είχε δυνατότητες, αλλά...

Με ριζοσπαστικά νέα χαρακτηριστικά, όπως modem και κάρτα μνήμης VMU, το Dreamcast είχε επιτυχία όταν ξεκίνησε το 1998/1999. Δυστυχώς όμως οδηγήθηκε γρήγορα στο περιθώριο έχοντας έντονο ανταγωνισμό τα Playstation και Xbox, τα οποία, μεταξύ των άλλων, χρησιμοποιούσαν DVD για τα παιχνίδια τους, αντί ενός κλειστού ιδιόκτητου τύπου. Περίπου δύο χρόνια μετά, μια απογοητευμένη Sega, σταμάτησε την παραγωγή της καινοτόμου κονσόλας της.

Microsoft Tablet PC
Σωστή ιδέα, λάθος προσέγγιση

Το 2001 ο Bill Gates, διευθύνων σύμβουλος τότε της Microsoft, παρουσίασε το Tablet PC ως την επόμενη μεγάλη εξέλιξη του προσωπικού υπολογιστή. Η ιδέα της Microsoft ήταν να προσφέρει μια συσκευή βασισμένη στα Windows XP που διέθετε εισαγωγή από "πένα", δυνατότητα γραφής με το χέρι και αναγνώριση φωνής. Δεν πήγε καλά όσο θα ήθελαν όμως και δεν έκανε πωλήσεις. Το Tablet PC ήταν ογκώδες, δύσχρηστο και το λογισμικό του δεν ήταν σωστό.

Nokia N-Gage
Προχωρημένο για την εποχή του, ή απλά λάθος τακτική;

Το 2003 η Nokia παρουσίασε μια ανιαρή πλατφόρμα παιχνιδιών συνδυασμένη με κινητό τηλέφωνο, με σκοπό να ανταγωνιστεί το Game Boy Advance. Η κάθετη οθόνη του ήταν ανεπαρκής, για να αλλάξεις παιχνίδι έπρεπε να αφαιρέσεις την μπαταρία και το τηλέφωνο ήταν τοποθετημένο στα πλάγια. Επίσης το μικρό εύρος παιχνιδιών έναντι της συσκευής της Nintendo έπαιξε το ρόλο του, ενώ είχε παραπάνω από τη διπλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό στα $300. Στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, για κάθε 100 πωλήσεις Game Boy Advance, γίνονταν μία του N-Gage.

Keywords
Τυχαία Θέματα