Οι Μεξικανοί ανέχονται τα σεξουαλικά σκάνδαλα

18:10 10/9/2011 - Πηγή: 24wro
Το 57% των ερωτηθέντων από το Μεξικό σε... δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα πιθανόν ή πολύ πιθανόν θα ανέχονταν ένα ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές διάσημους καλλιτέχνες ή πολιτικούς.

Στη δεύτερη θέση εμφανίζονται με 55% οι Βέλγοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανοχής στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 48% και της Γαλλίας (χώρας καταγωγής του Ντομινίκ Στρος Καν) σε 33%.

Η χώρα με την μικρότερη ανοχή, 28%, στα ερωτικά σκάνδαλα δημοσίων προσώπων είναι η Ιαπωνία.

Συνολικά, το 44% των περίπου 18.700 ερωτηθέντων από περισσότερες από 20 χώρες απάντησαν ότι ενδεχομένως θα ανέχονταν ένα σκάνδαλο.

Στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν η συμπεριφορά που επιδεικνύει κάποιος πρωταγωνιστής ενός τέτοιου σκανδάλου είναι ενδεικτική της προσωπικότητάς του ή αν η φήμη και η εξουσία τον οδήγησε στο να πιστεύει ότι θα γλιτώσει ατιμωρητί.

Στη Γαλλία, περίπου το 80% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η φήμη είναι η βαθύτερη αιτία της συμπεριφοράς του, ενώ το Μεξικό διχάζεται: το 49% πιστεύει ότι οφείλεται στην εξουσία και το 51% στην προσωπικότητα.

Μια μικρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων από όλες τις χώρες, το 51%, απάντησαν ότι οι γυναίκες έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να εμπλακούν σε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά λιγότερο πιθανό να τις πιάσουν πάνω στην πράξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα