Οι παπάδες πήραν το όπλο τους

15:30 12/10/2011 - Πηγή: 24wro
Η μία εξαπολύει... «Ιερά Πυρά» κατά της κυβέρνησης μέσω της Ιεράς Συνόδου, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για εφιαλτική κατάσταση, ενώ προτρέπει τους κυβερνώντες «να αναζητήσουν τους φοροφυγάδες και να ελέγξουν το κεφάλαιο». Παράλληλα, μέλη της, εκφωνούν πανηγυρικούς που καλούν το λαό «να εξεγερθεί ενάντια στο καθεστώς της υποτελείας και την Ευρώπη».

Η άλλη (η Κυβέρνηση) θέτει για πρώτη φορά θέμα περικοπής των αρχιερατικών προνομιών μέσω του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη. Χθες το απόγευμα ο υπουργός δήλωσε:
«ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν' αφήσει εκτός, προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους». Παράλληλα πρότεινε την αντιμετώπιση του προβλήματος της μισθοδοσίας των λειτουργών της εκκλησίας, ενώ τάχθηκε «υπέρ μιας «ισότιμης φορολογίας στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν».

Είναι φανερό. Παρά τις επισκέψεις του Γιώργου Παπανδρέου στο Άγιο Όρος, οι σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας μπαίνουν σε μια νέα, περιπετειώδη εποχή ενώ πολλοί είναι αυτοί που προσβλέπουν ακόμη και στον διαχωρισμό τους.
Λέτε αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι ταυτότητες να το καταφέρει τελικά η Τρόικα;


Keywords
Τυχαία Θέματα