Οι πέντε προτεραιότητες Σαμαρά για την επόμενη ημέρα

08:16 17/12/2011 - Πηγή: 24wro
Πενταπλό όχι σε νέους φόρους σε περίοδο ύφεσης, σε οριζόντιες περικοπές, για τη...
μείωση της σπατάλης, στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής -χωρίς την παράλληλη λήψη μέτρων για την ανάκαμψη της Οικονομίας-, σε θυσίες χωρίς φως στην άκρη του τούνελ και στην παραμέληση της ρευστότητας της Οικονομίας, λέει η ΝΔ, ορίζοντας σαφώς τις προτεραιότητές της, προκειμένου να εξασφαλιστούν άμεσα αποτελέσματα.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, έχει προσωπικά ορίσει τις
προτεραιότητές του, ζητώντας ταυτοχρόνως, Ανάκαμψη, Ανταγωνιστικότητα και Κοινωνική Συνοχή.

Λήψη μέτρων περικοπής της σπατάλης

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί επιτακτική τη λήψη στοχευμένων μέτρων περικοπής της σπατάλης, ως απάντηση στις οριζόντιες περικοπές.

«Το ‘’πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι’’, δεν θεραπεύει τον άρρωστο, τον αποτελειώνει…», λέει μάλιστα ο ίδιος προτάσσοντας το παράδειγμα των χαμηλοσυνταξιούχων των 700 ευρώ που είδαν τις συντάξεις τους να ψαλιδίζονται.

Στη λογική αυτή, παραμένει στο απόλυτο και η παλαιότερη δέσμευσή του για αποκατάσταση της παραπάνω αδικίας, αφού όπως εκτιμούν τα αρμόδια όργανα του κόμματος οι χαμηλές συντάξεις γυρίζουν κατευθείαν στην οικονομία και εν μέρει στο δημόσιο ταμείο, ως φόροι κατανάλωσης ενώ αν ο τζίρος των μαγαζιών μειωθεί κι άλλοι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους, ή δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, τότε το δημόσιο ταμείο θα χάσει κι άλλα έσοδα, ενώ θα μεγαλώσουν κι οι δαπάνες του.

Ως σπατάλη, λογίζουν στη Συγγρού:

• την πρόσληψη «ημετέρων» στο δημόσιο
• τη δημιουργία δεκάδων νέων δημοσίων οργανισμών «όταν υπάρχουν ήδη εκατοντάδες άχρηστοι»
• τη διατήρηση δημοσίων επιχειρήσεων με τεράστια ελλείμματα και χαμηλότατη απόδοση στην κοινωνία
• την πολιτική στα φάρμακα και στις προμήθειες

Μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας

Μέτρα όπως συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων υποδομών, λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων, που θα μπορούσαν να φέρουν άμεσα ξένες επενδύσεις, να δημιουργήσουν άμεσα θέσεις εργασίας και εισόδημα στις τοπικές οικονομίες, προτείνει μεταξύ άλλων η ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως πολλά από αυτά, τα πρότεινε ακόμη και πριν από την υπογραφή του μνημονίου, όπως την προώθηση των μεγάλων οδικών αξόνων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πιέζει ακόμη προς την κατεύθυνση της άμεσης απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, θυμίζοντας πως 15 με 17 δισεκατομμύρια από το ΕΣΠΑ περιμένουν να επενδυθούν στην Ελλάδα, προσφέροντας ανάκαμψη και μείωση ελλειμμάτων.

Μείωση της φορολογίας

Άμεση μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, προτείνει ακόμη ο Αντώνης σαμαράς και το οικονομικό του επιτελείο, συμπεριλαμβανομένων των φόρων για τις επιχειρήσεις, των φόρων εισοδήματος, του ΦΠΑ, των φόρων

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αυξήθηκαν όλοι οι φορολογικοί συντελεστές, αλλά τα αντίστοιχα δημόσια έσοδα μειώθηκαν...», παρατηρούν μάλιστα τα αρμόδια όργανα υπερθεματίζοντας των απόψεών τους.

Στη ΝΔ, τονίζουν πάντω
Keywords
Τυχαία Θέματα