Οι σφαίρες αλλάζουν την ατζέντα

10:42 15/1/2013 - Πηγή: 24wro
Η σφαίρα, που καρφώθηκε τα ξημερώματα στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...
Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να μην προκάλεσε τραυματίες ή ζημιές, καθιστώντας το «χτύπημα» ανώδυνο σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματά του, βρήκε όμως στόχο.

Αντρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν στο σημείο απ' όπου πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τα γραφεία της Ν.Δ.Την πρόκληση τεράστιας όξυνσης στην πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, που πυροδότησαν τα γκαζάκια, εκ διαμέτρου αντίθετη με το περιορισμένο επιχειρησιακό του ρίσκο, αλλά
και το χρόνο υλοποίησής του που δεν κράτησε περισσότερο από 90 δευτερόλεπτα.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, που έχουν στη διάθεσή τους και πληθώρα υλικού τόσο από τις κάμερες των κτηρίων όσο και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, έχουν επιδοθεί σε αναζήτηση μαρτυριών και πληροφοριών -ακόμη και ανώνυμων- ενεργοποιώντας έναν τριψήφιο και δύο τετραψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής -που μεταξύ άλλων εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα νέο κύκλο στο αντάρτικο πόλης, δημιουργημένο ακόμη και από πρόσωπα παλιά- έλαβαν το βράδυ τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, από την οποία διαπιστώθηκε πως το Καλάσνικοφ και το 38άρι περίστροφο (πιθανότατα Μάγκνουμε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις) δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί.

Ετσι, οι διωκτικές αρχές βλέπουν τους φόβους τους για τη δημιουργία μιας νέας οργάνωσης να επαληθεύονται.

Ιδιαίτερα χρήσιμα για τις έρευνες θεωρούνται τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από τη Μεταμόρφωση και από το Παλαιό Φάληρο. Από εκεί που κλάπηκε το Ι.Χ. το περασμένο Σάββατο κι από εκεί που βρέθηκε καμένο, στο οικόπεδο της οδού Φλέμινγκ που χρησιμοποιείται ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ. Σε μια απόσταση δηλαδή περίπου 4 χιλιομέτρων από τα γραφεία της Ν.Δ., την οποία οι δράστες μπορούσαν να έχουν διανύσει σε μόλις 5 λεπτά.

Αξιόπιστες θεωρούνται και οι μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου για τις κινήσεις των δραστών. Η διαδρομή της διαφυγής τους προς τη λεωφ. Αμφιθέας καθιστά τους δράστες «καλά διαβασμένους» και φανερώνει πως είτε γνώριζαν την περιοχή είτε την είχαν μελετήσει καλά.

Ενάμισι λεπτό

Οπως φαίνεται από τη διαδρομή που διήνυσαν οι δράστες -όπως τουλάχιστον αυτή προκύπτει από το υλικό των καμερών που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές- η επίθεση δεν κράτησε περισσότερο από ενάμισι λεπτό. Το σκούρο γκρι Toyota, που πέρασε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας μπροστά από το κτήριο των γραφείων της Ν.Δ., κατεβαίνοντας προς Πειραιά τον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού, έστριψε στην οδό Δοϊράνης. Ο οδηγός του το στάθμευσε στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αμφιθέας και περίμενε σε αυτό.

Δυο άτομα κατέβηκαν από το Ι.Χ. -χωρίς να αποκλείεται μέσα σε αυτό να υπήρχε και άλλο πρόσωπο πέραν του οδηγού- και ακολουθώντας τη διάβαση πεζών άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς από απόσταση περίπου 80 μέτρων.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από την περιοχή περισυνελέγησαν εννέα κάλυκες, οι οποίοι βρέθηκαν σε νησίδα, στον παράδρομο της λεωφ. Συγγρού, στον αριθμό 348, και δύο βολίδες. Η μία διαπέρασε την τζαμαρία των γραφείων του 3ου ορόφου, χτύπησε στο ταβάνι και από εκεί στον τοίχο για να καταλήξει τελικά στο πάτωμα του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και η άλλη από το Μάγκνουμ που βρέθηκε στην ταράτσα του κτηρίου.

enet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα