Οι σκέψεις του Δώνη και οι θέσεις που παίζονται

23:37 27/4/2012 - Πηγή: 24wro
Στο 4-4-2 φαίνεται να καταλήγει ο Γιώργος Δώνης για τον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό...
ενώ σκοπεύει να ρίξει κανονικά στη μάχη τους Τάτο και Μήτρογλου. Τρεις οι ανοικτές θέσεις στην ενδεκάδα του Ατρομήτου.

Ακόμα και στην τελευταία προπόνηση των Περιστεριωτών, αυτή που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής (27/04) στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Δώνης δεν έδειξε ξεκάθαρα τις διαθέσεις του και αυτό ίσως
δείχνει ότι αμφιταλαντεύεται και ο ίδιος για την επιλογή των έντεκα και το σχήμα που θα επιλέξει. Από όσα, πάντως, έχουν φανεί τις τελευταίες ημέρες, ο 42χρονος τεχνικός θα εμμείνει στο 4-4-2 με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά αυτό θα γίνεται συχνά και 4-2-3-1, υπό την έννοια ότι ο Τάτος δεν θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον Μήτρογλου, αλλά θα... «κυκλοφορεί» κοντά στους δύο αμυντικούς μέσους για να δίνει αμυντικά στηρίγματα, αλλά και για να ξεκινά τις επιθέσεις του Ατρομήτου.
Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, οκτώ παίκτες των «κυανόλευκων» θεωρούνται σχεδόν σίγουροι. Πρόκειται για τους Ιτάνζ, Σκόνδρα, Φυτανίδη, Ιγκλέσιας, Δημούτσο, Τάτο, Μπρίτο και Μήτρογλου. Από εκεί και πέρα, μία θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας διεκδικούν οι Νάστος και Οικονόμου, μία στο κέντρο της άμυνας οι Τόμας και Ζουέλα και μία τρίτη στα χαφ οι Σφακιανάκης και Επστάιν.
Ο Οικονόμου είναι αριστεροπόδαρος και μπορεί να βοηθήσει πολύ στο επιθετικό κομμάτι, ωστόσο ο Νάστος είναι πιο έμπειρος και καλύτερος αμυντικά. Από την άλλη, όμως, όταν βγαίνει μπροστά, δεν μπορεί να σεντράρει αν πρώτα δεν φέρει τη μπάλα στο δεξί πόδι. Σε ό,τι έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας, αυτό που σκέφτεται ο Δώνης είναι αν πρέπει σε ένα τόσο κρίσιμο ματς να προχωρήσει σε αλλαγή του συνηθισμένου διδύμου, ήτοι στο Φυτανίδης-Τόμας, παρότι εκτιμά πολύ ως αμυντικό τον Ζουέλα. Οσο για τη μεσαία γραμμή, εκεί και αν υπάρχει προβληματισμός. Ο Δώνης φαίνεται να επιλέγει τον Ιγκλέσιας ως έναν από τους δύο αμυντικούς μέσους, πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός στα στημένα και αν χρησιμοποιούσε εκεί Σφακιανάκη και Δημούτσο, θα είχε... θέμα στα μαρκαρίσματα. Το ερώτημα είναι αν δίπλα στον Αργεντινό θα αγωνιστεί ο Δημούτσος ή ο Σφακιανάκης.
Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή επιλεγεί ο Δημούτσος, ο πολύπειρος χαφ θα μείνει εκτός ενδεκάδας και οι δύο ακραίοι θα είναι οι Επστάιν και Μπρίτο. Υπάρχει, βέβαια και το σενάριο που θέλει τον Σφακιανάκη να αγωνίζεται δίπλα στον Ιγκλέσιας και τον Δημούτσο να πηγαίνει στη δεξιά πτέρυγα. Σε αυτή την περίπτωση, αριστερός χαφ θα είναι μάλλον ο Μπρίτο και ο Επστάιν θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος.

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα