Οι ζυμώσεις για την νέα ηγετική ομάδα Βενιζέλου

09:17 19/3/2012 - Πηγή: 24wro

Τα πρόσωπα του νέου γραμματέα και του νέου εκπροσώπου Τύπου θα σηματοδοτήσουν τις...
αλλαγές που επιδιώκει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή εκλογή του, σε μια ψηφοφορία κατά την οποία η συμμετοχή –σύμφωνα με τα επόμενα στοιχεία – ήταν μεγαλύτερη της αναμενόμενης,
αλλά και με μια διαδικασία που καταγγέλλεται από στελέχη του κόμματος ως διάτρητη.

Ο Ε. Βενιζέλος στοχεύει να προχωρήσει σε συγκρότηση της νέας ηγετικής ομάδας, αλλά και να δώσει στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει και της διαφοροποίησής του από τη διετία Παπανδρέου.

Όπως άλλωστε έχει ενημερώσει τους συνομιλητές του θα έχει δίπλα του όλους τους λεγόμενους «κορυφαίους», τους οποίους πιθανόν να συμπεριλάβει και στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο, είτε το εκλέξει το Εθνικό Συμβούλιο, είτε το ορίσει ο ίδιος. Ο λόγος για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Πέτρο Ευθυμίου, Φώφη Γεννηματά, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και πιθανόν τον Μίμη Ανδρουλάκη. Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει ποιοι εξ αυτών θα διατηρηθούν στην ηγετική ομάδα και μετά τις εκλογές, όταν ο νέος Πρόεδρος θα διαμορφώσει την οριστική ηγετική ομάδα, ενώ ορισμένοι είναι πιθανόν να μην εκλεγούν και στη νέα Βουλή!

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν προτίθεται να συμπεριλάβει στο επιτελείο αυτό και τον παρολίγο αντίπαλό του για την ηγεσία Χρήστο Παπουτσή, τον οποίο ωστόσο θα συμπεριλάβει στην Εκλογική Επιτροπή, όπου θα συμμετάσχουν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, πιθανόν και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Η Εκλογική Επιτροπή πάντως ενδέχεται να είναι πενηνταμελής, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που είχαν διαβεβαιώσεις για μια διαφορετική, πιο συλλογική, ηγεσία από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η σηματοδότηση της ανανέωσης προεκλογικά - πέραν των ψηφοδελτίων - θα γίνει με το πρόσωπο του Γραμματέα και του εκπροσώπου Τύπου. Για τη θέση του Γραμματέα συζητείται πολύ το όνομα του Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος διαθέτει το μειονέκτημα ότι διαμένει στην επαρχία (Κοζάνη) και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να μετακομίσει στην Αθήνα. Σοβαρές εισηγήσεις υπάρχουν και για τον Νάσο Αλευρά, ο οποίος όντως θα σηματοδοτήσει το νέο, ενώ πολύ δύσκολα θα επανεκλεγεί στην Α΄ Αθηνών, αλλά και για το νεαρό Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Κώστας Σκανδαλίδης αρνείται να επανέλθει σε μια θέση που κατείχε επί Κώστα Σημίτη, η Τόνια Αντωνίου-που γνωρίζει όσο ίσως κανένας άλλος το ΠΑΣΟΚ-απορρίπτεται ως «πολωτική».

Το επιτελείο

Τα μέλη του νυν Πολιτικού Συμβουλίου που ανήκαν στην έως τώρα «ομάδα» Βενιζέλου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Τόνια Αντωνίου, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Συλβάνα Ράπτη, είχαν το διάστημα αυτό τον κεντρικό συντονισμό του οργανωτικού. Καθοριστικός ο ρόλος βουλευτών όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δημήτρης Λιντζέρης, η Σοφία Γιαννακά, η Εύα Καϊλή, η Σούλα Μερεντίτη. Επίσης ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Βασίλης Γερανίδης. Ο άτυπος εκπρόσωπος Τύπου του
Keywords
Τυχαία Θέματα