ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ...

23:26 11/10/2012 - Πηγή: 24wro
Έντονα οικονομικά προβλήματα με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία του φαίνεται πως αντιμετωπίζει ένα από τα ισχυρότερα μοναστήρια...

της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Μονή Πεντέλης. Μάλιστα το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες (αν όχι γενικά στην ιστορία της Μονής) οι καλόγεροι καλούνται να συνεισφέρουν ώστε το μοναστήρι να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να καλύψει τις ανάγκες του.
Το μοναστήρι που πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, σχετικά με την ακίνητη περιουσία του, σήμερα έχει πρόβλημα ρευστότητας. Έτσι το μοναστήρι δεν μπορεί να καλύψει
ούτε τις λειτουργικές του ανάγκες, με αποτέλεσμα να προταθεί να συνεισφέρουν οι μοναχοί από την τσέπη τους το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως. Η πρόταση προκάλεσε αντιδράσεις από τους παρευρισκομένους και ύστερα από συζήτηση το ποσό ''έπεσε'' στα 200 ευρώ.
Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν από τους περίπου 15 μοναχούς που ζουν μέσα στο μοναστήρι.
Το ποσό υπολογίζεται στα 3.000 ευρώ και προορίζεται στο να ενισχύσει τη ρευστότητα της μονής.
'' Δε θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας με αυτά τα χρήματα, αλλά κάποια ζητήματα θα καλυφθούν'', δήλωσε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης.
Keywords
Τυχαία Θέματα