Οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Μυκόνου

19:45 17/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η αμέλεια του δήμου Μυκόνου να εισπράττει το τέλος παρεπιδημούντων ...(2% επί των ακαθάριστων εισπράξεων) από εκατοντάδες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια τον οδήγησε σε μεγάλη ζημία, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου υπεξαίρεσαν -όπως έδειξε η εισαγγελική έρευνα- τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 300.000 ευρώ από τη μίσθωση παραλιών και 100.000 ευρώ από το τέλος παρεπιδημούντων, εκδίδοντας πλαστές αποδείξεις.

Ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν έχει ξεκινήσει η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στον δήμο Μυκόνου από το υπουργείο Οικονομικών. Ένας δήμαρχος, δύο αντιδημάρχοι και δύο δημοτικοί υπάλληλοι είναι ύποπτοι για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν υπεξαίρεση από δημοτικό υπάλληλο κατ' εξακολούθηση, ψευδής βεβαίωση από δημοτικό υπάλληλο με σκοπό αθέμιτο όφελος, ψευδής βεβαίωση από δημοτικό υπάλληλο, απιστία σχετική με την υπηρεσία.

Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτηση τη διερεύνηση γιατί δεν εντοπίστηκαν οι αυθαιρεσίες τα προηγούμενα έτη, παρότι τα οικονομικά του δήμου έλεγχε ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία.

Επιπλέον, ζητήθηκε η διερεύνηση καταγγελιών ορισμένων από τους επιχειρηματίες, που ισχυρίζονται ότι κατέβαλαν περισσότερα χρήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα