Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α. Σαμαρά με παραγωγικούς φορείς

14:47 16/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά…
με παραγωγικούς φορείς της πόλης. Ο κ. Σαμαράς δέχτηκε τους εκπροσώπους των φορεών, ανά παραγωγικό τομέα και άκουσε τα αιτήματά τους.
Η σύσκεψη ξεκίνησε με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και συνεχίστηκε με τους θεσμικούς εκπροσώπους των βιομηχάνων και των εξαγωγέων, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών και αργότερα ξεχωριστά με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και του τουριστικού κλάδου. Στη συνέχεια είχε συναντήσεις και με τους εκπροσώπους
του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.
Ανάγκη ρευστότητας-Μείωση φόρων και γραφειοκρατίας τα αιτήματα
Οι φορείς επεσήμαναν σε γενικές γραμμές στον κ. Σαμαρά την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας, της μείωσης των φόρων και της γραφειοκρατίας.
Επιστροφή οφειλόμενου ΦΠΑ, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αναπροσανατολισμό του ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ) και αναβάθμιση του ΟΕΥ (Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών ) στις ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού ζήτησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ώστε να διευκολυνθεί η εξαγωγική δραστηριότητα.
Ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω της επιστροφής του πιστωτικού ΦΠΑ, ή μέσω ανταποδοτικής παροχής (κουπονιού) με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ή άλλου μηχανισμού ζήτησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ).

Διαβάστε περισσότερα στο  newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα