ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο φάκελος Κούπερ

19:27 16/5/2012 - Πηγή: 24wro

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης συμφωνίας, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ντομίνγκος Πασιένσια... Το deal χάλασε κυριολεκτικά στις... καθυστερήσεις και σε επιμέρους ζητήματα, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα από τη συζήτηση που είχε με τον Πορτογάλο είδε κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν...

Περισσότερο
τον “ενόχλησε” το γεγονός ότι ο Ίβηρας τεχνικός προτιμούσε να μη “φαίνεται” ως επίσημος προπονητής του Ολυμπιακού, έστω και στα χαρτιά, για να συνεχίσει να παίρνει χρήματα και από τη Σπόρτιγκ, με την οποία έχει συμβόλαιο έως του χρόνου το καλοκαίρι. Θεώρησε, επίσης, υπερβολική την αξίωση για πέντε (!) συνεργάτες, δύο βοηθούς, γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων και σκάουτερ, ενώ όλοι οι άλλοι ξένοι τεχνικοί που μίλησε μαζί τους θέλουν να έρθουν με δύο συνεργάτες όπως συνέβη και με τον Βαλβέρδε.

Το αν ήταν σωστή ή λάθος αυτή η απόφαση, πιθανότατα δεν θα το μάθουμε ποτέ. Το ζητούμενο είναι από δω και πέρα ποιος θα γίνει Ερνέστο στη θέση του Ερνέστο. Είναι γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βλέπει με καλό μάτι την περίπτωση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι και τουλάχιστον ένας από αυτούς έχει μεγάλη σημασία.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει μιλήσει με τον Αργεντινό από πέρυσι. Και δεν έγινε μια κουβέντα του ποδαριού, αλλά ολόκληρη συζήτηση για το “σχεδιασμό” του Θρύλου, σε μια χρονική περίοδο που ο Βαλβέρδε ήταν φευγάτος. Σε εκείνη την κουβέντα, ο Κούπερ “κέρδισε” τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει μάθει να εμπιστεύεται το ένστικτό του και έως τώρα τουλάχιστον έχει βγει κερδισμένος στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Δεν έχει καταλήξει στον Κούπερ, αλλά δεν τον αφήνει αδιάφορο αυτή η προοπτική, σε αντίθεση με συνεργάτες του που έχουν τις ενστάσεις τους, για το ότι η πορεία του άλλοτε σπουδαίου σε όλη την υφήλιο προπονητή, είναι πτωτική εδώ και χρόνια. Ο πρώην τεχνικός της Βαλένθια και της Ίντερ που φέτος εργάζεται στην τουρκική Ορντουσπόρ, με παίκτη τον Χαβίτο, ενώ έχει περάσει μέχρι και από την Εθνική Γεωργίας, αποτελεί ασφαλώς ένα “στοίχημα” για τον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που τελικά επιλεγεί.

Θα μπορέσει σε μια στρωμένη, καλά οργανωμένη και υγιή ομάδα, να επίβληθεί όπως παλιά και να βάλει την πινελιά του ή θα δικαιώσει όσους λένε ότι πέρασε η... μπογιά του; Συμπέρασμα δεν μπορεί να βγάλει κανείς, αλλά η πιθανή συνεργασία θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Προσωπικά τον προτιμώ από το να μπει στην... περιπέτεια ο Ολυμπιακός να φέρει προπονητή από τη Β' κατηγορία της Ισπανίας ή από ομάδα που “χαροπαλεύει” στην “Πριμέρα”.

Ο Κούπερ τουλάχιστον έχει μάθει να δουλεύει σε υψηλό επίπεδο, ξέρει από πρωταθλητισμό και από “μεγάλους παίκτες”, έχει έντονη προσωπικότητα και πάνω απ' όλα θέλει σαν... τρελός να έρθει και να δουλέψει στον Ολυμπιακό. Θα του δοθεί η ευκαιρία; Αν υπάρχει δυνατότητα να έρθει κάποιος καλύτερος και νεότερος, όχι. Αν, όμως, πρόκειται να επιλεγεί κάποιος τεχνικός-λαχείο με την ένδειξη “κι αν σου κάτσει;”, γιατί όχι;
onspo
Keywords
Τυχαία Θέματα