Όμορφο και σφριγηλό σώμα χωρίς χαλάρωση

10:56 28/11/2011 - Πηγή: 24wro
Πόσες από μας μπορούμε άφοβα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να κλείσουμε το…
μάτι στον εαυτό μας ευχαριστημένες; Κι όμως όλες έχουμε ανάγκη από το να νιώθουμε καλά μέσα μας και έξω μας, να είμαστε άνετες και γεμάτες αυτοπεποίθηση κάθε στιγμή της ημέρας, στο γραφείο, στη βόλτα, στη συνάντηση με τους κολλητούς μας, στη βραδινή μας έξοδο, στο σπίτι με το σύντροφό μας…

Για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να μας αρέσει. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να έχουμε καλύτερη διάθεση, ενεργητικότητα και αυτοπεποίθηση, ώστε να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή της ζωής μας. Τι
μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

Κάνουμε την άσκηση καθημερινή μας συνήθεια…

• Γραφόμαστε σ’ ένα γυμναστήριο, όπου θα εξειδικευμένοι γυμναστές θα μας φτιάξουν το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες. Για να μην εγκαταλείψουμε εύκολα, καλό είναι να πείσουμε και την κολλητή μας να μας ακολουθήσει, ώστε να έχουμε και μια παρέα (αν και εκεί θα κάνουμε καινούργιες γνωριμίες…).

• Μια άλλη καλή ιδέα είναι να γραφτούμε σε μια σχολή χορού ή σε τμήματα χορού του δήμου μας, όπου θα γυμναζόμαστε… διασκεδάζοντας!

• Πολύ καλή άσκηση για τη χαλάρωση είναι αναμφίβολα το κολύμπι, που σφίγγει τα πόδια, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς μας, ενώ η επαφή με το νερό μας χαλαρώνει ψυχικά και μας γεμίζει ευεξία. Εάν, λοιπόν, έχουμε κοντά μας κολυμβητήριο ή το γυμναστήριο που πάμε έχει και πισίνα, καλό είναι να ασχοληθούμε με την κολύμβηση για να έχουμε πάντα κορμί σφιχτό, χωρίς ίχνος χαλάρωσης.

• Αν όλα αυτά δεν είναι εφικτά για τους δικούς μας, προσωπικούς λόγους, υπάρχουν και πιο απλές λύσεις που μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο ζωής μας. Μπορούμε, λοιπόν, να βάλουμε ένα πρόγραμμα πεζοπορίας με γρήγορο βήμα για μισή ώρα κάθε μέρα στο κοντινότερο πάρκο ή στον παραλιακό δρόμο κοντά στο σπίτι μας.

• Μπορούμε, βέβαια, να θυμηθούμε ξανά τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων, όπως το σχοινάκι και το λάστιχο, που είναι μια ιδανική άσκηση για να αποκτήσουμε καλλίγραμμα πόδια, χωρίς χαλάρωση και κυτταρίτιδα.

• Ξεχνάμε το ασανσέρ και τις κυλιόμενες σκάλες στο μετρό και ανεβοκατεβαίνουμε σκάλες σε κάθε ευκαιρία. Είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τα πόδια και τους γλουτιαίους.

Μυστικό!

Για να αυξήσουμε την απόδοση της άσκησης σε μια πεζοπορία… περπατάμε κρατώντας σφιχτούς τους γλουτούς για να γυμνάζουμε συγχρόνως και τη μέση μας.

Σφίγγουμε του κοιλιακούς μας σαν να πρόκειται να κουμπώσουμε το πιο στενό παντελόνι μας. Προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να κρατάμε ίσια την πλάτη μας. Για να δίνουμε ρυθμό στο περπάτημά μας τα χέρια μας θα πρέπει να ακολουθούν την κίνηση του σώματος.

Ο ρόλος της υγιεινής διατροφής

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την καλή μας εμφάνιση παίζει αναμφίβολα η διατροφή μας. Αρχίζουμε, λοιπόν, από τη σωστή επιλογή των τροφών που καταναλώνουμε και οι οποίες θα πρέπει να περιορίζουν την κατακράτηση υγρών, χωρίς
Keywords
Τυχαία Θέματα