Όργιο διαφθοράς και ατιμωρησίας στη Δημόσια Διοίκηση

07:11 8/7/2011 - Πηγή: 24wro
Το «μπάχαλο» που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση αποκαλύπτει το πόρισμα του...
Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιτζή, που επιδόθηκε χθες στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ετήσιας έκθεση πεπραγμένων του 2010, 29 δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία, 398 υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ διενεργήθηκαν 4.199 έλεγχοι από τα σώματα και τις υπηρεσίες Ελέγχου και Επιθεώρησης.

Το πόρισμα αποκαλύπτει όργιο διαφθοράς και ατιμωρησίας στις ΔΟΥ, ανείσπρακτους φόρους από το 2009, μη επιβολή προστίμων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και ότι δεν έχουν εισπραχθεί τέλη κυκλοφορίας από το ...1995!

Οι απλοί πολίτες και κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν το ένα τρίτο του εισοδήματός τους σε φόρους, κάποιοι "φίλοι"¨εφοριακών όμως δεν έχουν πληρώσει ούτε τέλη κυκλοφορίας από το 1995.

Σχεδόν οι μισές εφορίες, δεν εισπράττουν τους φόρους που θα έπρεπε, σύμφωνα με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν επιβάλλουν καν πρόστιμα για να τα εισπράξουν και κάποιες εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους από το 2009. Ούτε έναν έλεγχο δηλαδή από τότε που υπογράφηκε το επαχθέστατο για τους μισθωτούς Μνημόνιο.

Στην ετήσια έκθεση ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται στη δραστηριότητά του, κατά το 2010, στις νομοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπέβαλε, με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και στην άσκηση της πειθαρχικής δικαιοδοσίας του, στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου των δημοσίων υπαλλήλων.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:

• Υπηρεσιακό Συµβούλιο Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο, η οποία ως προϊσταµένη του Γραφείου Πολεοδοµίας χειρίστηκε υποθέσεις του συζύγου της και υπέγραφε τις οικοδοµικές άδειες των οποίων µελετητής µηχανικός ήταν ο ίδιος ο σύζυγος της, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων.
• ∆ιοικητικό Συµβούλιο Γενικού Νοσοκοµείου δεν επέβαλε ποινή σε γιατρό ο οποίος παραπέμφθηκε και δικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
• Διοικητικό Συμβούλιο Γενικού Νοσοκομείου δεν επέβαλε ποινή σε εφηµερεύoντα ιατρό χειρουργικής κλινικής, ο οποίος αν και διαπίστωσε ότι ασθενής που εισήλθε στο Νοσοκοµείο ήταν πολυτραυµατίας εξαιτίας τροχαίου ατυχήµατος, δεν επιλήφθηκε άµεσα για τον απαραίτητο διεξοδικό κλινικό εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να αντιµετωπιστεί έγκαιρα η κατάσταση της υγείας του.
• Υπηρεσιακό Συµβούλιο Περιφέρειας δεν επέβαλε ποινή σε υπάλληλο που παραπέμφθηκε για σκάνδαλο με την εκμίσθωση εκχιονιστικών μηχανημάτων.
• Το Γ΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΤΑ Αττικής τιμώρησε με την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών και στέρηση των αποδοχών υπάλληλο σε βάρος της οποίας είχε καταλογιστεί μετά από σχετικό έλεγχο το ποσό των 16.045.138 ευρώ που υπήρξε η ζημιά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων λόγω διαχειριστικών ατασθαλιών
Keywords
Τυχαία Θέματα