Οταν η άλλη Μενεγάκη συνάντησε τον Μπέκαμ!

10:58 30/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στις 10 Μαΐου στο ιερό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία την αφή της ολυμπιακής φλόγας θα...
κάνει ως πρωθιέρεια η ηθοποιός Ινώ Μενεγάκη. Και δε θα είναι η μόνη με «φωτογενές» επώνυμο. Αφού στο λίκνο του Ολυμπισμού κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί εκείνην την ημέρα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Μπορεί μέχρι σήμερα το
όνομα Μενεγάκη να ήταν κατοχυρωμένο και άρρηκτα συνδεδεμένο με την εθνική τέως μητέρα των πρωινών εκπομπών, νυν νονά των μεσημεριανών μαγκαζίνο, να θύμιζε εκτυφλωτικό ξανθό, εκκωφαντικό χαχανητό και σπρώξιμο επί του καναπέως.

Όμως για μία τουλάχιστον ημέρα, τη «βασίλισσα» θα εκτοπίσει από τα χαρακώματα της ημερήσιας διάταξης μία συνονόματή της. Η ηθοποιός Ινώ Μενεγάκη, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, στις εισαγωγικές εξετάσεις της οποίας πρώτευσε, και φωνή της Κάρμεν στην τηλεοπτική «Πάτι, η πιο όμορφη ιστορία», θα είναι η πρωθιέρεια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, η ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στη μελέτη του αρχαίου δράματος ενώ διετέλεσε πρωθιέρεια στις τελετές αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Νέων του Ινσμπρουκ, αρνήθηκε ευγενικά να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση. «Όλο αυτό που συμβαίνει είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα και δε θα ήθελα να προβληθώ εγώ ως πρόσωπο», ήταν η απάντησή της στην επιθυμία μας να πληροφορηθούμε κάποια πράγματα περαιτέρω για εκείνην. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, το αντίπαλον δέος της ξανθιάς Μενεγάκη, δηλαδή η μελαχρινή Ιώ Μενεγάκη μαθήτευσε πλάι σε σημαντικούς σκηνοθέτες (Ευαγγελάτος, Τερζόπουλος, Βολανάκης), υπήρξε μαθήτρια του σπουδαίου Ανατόλι Βασίλιεφ και της Αριάν Μνουσκίν.

Η Ιώ Μενεγάκη που θα επικαλεστεί φέτος το θεό Απόλλωνα στο ιερό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία, διαδεχόμενη στο ρόλο της πρωθιέρειας την Μαρία Ναυπλιώτου (το ρόλο έχουν ενσαρκώσει μεταξύ άλλων η Θάλεια Προκοπίου αλλά και η Κατερίνα Διδασκάλου στα ‘80s), αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιλογή της χορογράφου της τελετής Άρτεμη Ιγνατίου. Η αποστολή της πρωθιέρειας ειδικά φέτος είναι κατά τι «ιερότερη», καθώς η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα είναι μια από τις ελάχιστες θετικές εικόνες που έχει να στείλει η Ελλάδα στο παγκόσμιο κοινό. Η ίδια φαίνεται πως έχει αντιληφθεί πλήρως τη βαρύτητα και τη νευραλγική σημασία του ρόλου της, σύμφωνα με τις δηλώσεις της σε εκδήλωση της ΕΟΕ: «Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα και κάθε φορά είναι πραγματικά ξεχωριστή, μοναδική με το τελετουργικό να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές».

Η Ιώ Μενεγάκη, η οποία φέτος το χειμώνα πρωταγωνιστούσε στην παράσταση/performance με τίτλο «Σου ‘πα, μου ‘πες», εκτός από την εντρύφησή της στην αρχαία ελληνική τραγωδία έχει καταπιαστεί και πιο εύπεπτες πλευρές αυτού που θα λέγαμε θεάματος –προφανώς για τα προς το ζην. Παρότι στο επίσημο βιογραφικό της που διανέμεται από την ΕΟΕ παραλε
Keywords
Τυχαία Θέματα