Πάλι εκτός στόχων Ελλάδα και Ευρωζώνη

17:13 23/2/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση... να κλείδωσε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ωστόσο τα νέα που μας έρχονται από την Κομισιόν δεν είναι και τα καλύτερα.
Η Κομισιόν αναθεωρεί προς το χειρότερο τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της ευρωζώνης για το 2012, διαβλέποντας ύφεση 0,3%, έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 0,5%.
Ως προς την ελληνική οικονομία, η Κομισιόν βλέπει για το 2012 ύφεση 4,4%, έναντι αρχικής εκτίμησης για ύφεση 2,8%.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά ύφεσης για την ευρωζώνη μέσα σε διάστημα μόλις 3 ετών.
Ο Ευρωπαίους επίτροπος ωστόσο Όλι Ρεν εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας πως «πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η επιβράδυνση της ευρωζώνης θα είναι ήπια». Πρόσθεσε όμως ότι «δεν προβλέπεται προς το παρόν ισχυρή ανάκαμψη».
Σημαντική είναι η επιδείνωση των εκτιμήσεων συνολικά για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.Για την Ισπανία, η Κομισιόν προβλέπει ύφεση 1% έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 0,7%. Για την Ιταλία, προβλέπει ύφεση 1,3% έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 0,1%. Δυσμενείς είναι επίσης οι εκτιμήσεις της και για την Πορτογαλία, για την οποία προβλέπεται ύφεση 3,3% για το 2012, έναντι αρχικής εκτίμησης για ύφεση 3%.
Πτωτικά αναθεωρούνται οι προβλέψεις της Κομισιόν και για τον πυρήνα της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, η Γερμανία εκτιμάται ότι θα καταγράψει ανάπτυξη 0,6% έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση ΑΕΠ 0,8%. Το γαλλικό ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί κατά 0,4% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 0,6%.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα