ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αυτό είναι για σας…

12:56 13/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το πόσο μεγάλη σημασία έχει ένα ντέρμπι τέτοιου επιπέδου, το ξέρουν όλοι. Δεν χρειάζονται ούτε…
ψυχολογικές ντόπες, ούτε ομιλίες προπονητών για να πωρώσουν τους παίκτες. Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό. Από μόνες τους οι φανέλες, τα ονόματα των συλλόγων, το κλίμα που επικρατεί ολόκληρη την εβδομάδα, φτάνουν για να οδηγήσουν τους ποδοσφαιριστές. Έλληνες και ξένους.
Συνηθίζουμε σε όλα τα παιχνίδια, να λέμε
ότι πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν για την φανέλα που φοράνε, για την ομάδα, για τον επαγγελματισμό τους, για τον κόσμο και πάει λέγοντας. Κι η λογική λέει πως σε ένα ντέρμπι αιωνίων, αυτά ισχύουν στο πολλαπλάσιο.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά εμείς θεωρούμε πως οι «πράσινοι» πρέπει να παίξουν πάνω απ’ όλα για την πάρτη τους! Να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με τον δικό τους εγωισμό και να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου. Και δόξα τω θεώ, στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουν να «απαντήσουν» σε πολλά…

Έχουν να απαντήσουν σε όσους δηλώνουν ότι θα τους σταματούσαν από την φυσούνα και για… πλάκα!

Έχουν να απαντήσουν στα… μαθήματα ήθους που πήραν την περασμένη σεζόν.

Έχουν να απαντήσουν σε όλους μας, επειδή δεν τους πιστέψαμε πριν το ξεκίνημα της χρονιάς και τους βγάλαμε άχρηστους μετά τον αποκλεισμό από την Οντένσε και την Μακάμπι.

Έχουν να απαντήσουν στο ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα και κυρίως, με πολύ ανώτερους ποιοτικά ποδοσφαιριστές.

Έχουν να απαντήσουν στους διάφορους… Καλόπουλους, που τους στέρησαν την περασμένη σεζόν τη νίκη, που δικαιότατα πήραν στο χορτάρι.

Έχουν να απαντήσουν στους δημοσιογράφους που τους έχουν ήδη… χαμένους, επειδή ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος στις στημένες φάσεις!

Έχουν να απαντήσουν σε όσους ακόμη θεωρούν ότι ο ορισμός ενός διαιτητή, είναι πιο σημαντικός για την έκβαση ενός ντέρμπι, από το επίπεδο της κάθε ομάδας.

Έχουν να απαντήσουν στην σιγουριά των αντιπάλων.

Έχουν να απαντήσουν σε όλους και σε όλα, για να αποδείξουν ότι παρά τις δυσκολίες, παρά την οικονομική στενότητα, παρά την φυγή τεράστιων παικτών απ’ την ομάδα, ο Παναθηναϊκός παραμένει… αφεντικό.

Υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες μπροστά μας για το μεγάλο ντέρμπι. Μέχρι τότε, οι προκλήσεις θα είναι πολλές. Και οι φωνές του Ολυμπιακού ακόμη περισσότερες. Κάτι που δεν γίνεται τυχαία, καθώς οι Πειραιώτες πάντα αυτό που ήθελαν είναι να δυναμιτίζεται το κλίμα, προκειμένου να… πατήσουν στο γεγονός ότι στο γήπεδο θα έχουν μόνο δικούς τους φιλάθλους. Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να πέσει σε καμία παγίδα τέτοιου είδους.

Με χαμηλούς τόνους, με σεβασμό στον αντίπαλο, όπως έχει κάνει σε όλα τα ματς μέχρι τώρα, θα πάει και θα παίξει την μπαλίτσα του. Άλλωστε σε αυτόν τον τομέα, δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από τους πολυδιαφημισμένους «ερυθρόλευκους». Μάλλον το αντίθετο ισχύει…

Sportaction.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα