ΠΑΟΚ next... generation!

13:57 30/1/2012 - Πηγή: 24wro
Με οδηγό το νέο αίμα και με το μότο Ελλάδα έχεις ταλέντο, πορεύεται ο ΠΑΟΚ στην μετά - Βιεϊρίνια εποχή! ...
Στέφανος Αθανασιάδης και Γιώργος Γεωργιάδης, αποτελούν δύο εκλεκτά μέλη της «νουβέλ βαγκ» του Δικεφάλου του Βορρά. Αμφότεροι, απέδειξαν (και) στο ματς με την ΑΕΚ, πως αξίζουν να βρίσκονται στην «ημερήσια διάταξη».
Η οδηγία της διοίκησης προς τον Λάσλο Μπόλονι είναι ξεκάθαρη: «τόπο
στα νιάτα». Στην Θεσσαλονίκη δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν αυτό που έπρεπε να γίνεται χρόνια τώρα, σε όλες τις ομάδες της ημεδαπής. Εμπιστοσύνη στις νεαρές ηλικίες και στον Ελληνα ποδοσφαιριστή, ώστε να μην χρειάζονται να δαπανούν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!
Το Onsports βάζει στο μικροσκόπιο την «βιτρίνα» της …next generation του ΠΑΟΚ. Ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας των δύο παικτών και τις άγνωστες πτυχές της καριέρας τους, μαζί με τα έργα και τα κατορθώματά τους στην Τούμπα.
Ο Κλάους και η ξενιτιά
Γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1988 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Τον λένε Στέφανο - Nικόλαο Aθανασιάδη ή Kλάους, όπως τον φωνάζουν, από το όνομα που του έδωσε ο Γερμανός νονός του. Ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής στην ομάδα του χωριού του, όπως και ο θείος του.
Ε, μετά από όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε δεν ήθελε και πολύ το μήλο να πέσει κάτω από τα μηλιά. Ο πιτσιρικάς φόρεσε κοντό παντελονάκι και άρχισε να τρώει τα γόνατά του στα γήπεδα.
Σε ηλικία μόλις 8 ετών έπαιξε στο Λάκκωμα, ενώ το 1996 εγγράφηκε στα παιδικά τμήματα του ΠΑΟΚ. Το άστρο του άρχισε να λάμπει από τις... τρυφερές κιόλας ηλικίες. Το 1998 αγωνιζόμενος σε τουρνουά με τα τμήματα υποδομής στην Ιταλία, «γυάλισε» στην τοπική ομάδα της Τεργέστης.
Κι επειδή ως γνωστό, στη βράση κολλάει το σίδερο, οι γείτονες χωρίς να χάσουν χρόνο ζήτησαν την μεταγραφή του. Ο 10χρονος τότε Στέφανος μετακόμισε μαζί με τους γονείς του στην Ιταλία, ωστόσο δεν ήταν της μοίρας γραφτό να συμπληρώσει ούτε καν τον «μήνα του μέλιτος» με την νέα του ομάδα.
Η δυσκολία προσαρμογής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Ιταλοί τον ήθελαν εσώκλειστο στη δική τους σχολή, τον έκαναν να αποχωρήσει πολύ γρήγορα (μαζί με τους γονείς του) από την Τεργέστη.
Την ίδια ακριβώς τύχη είχε και το μετέπειτα πέρασμά του από την Γερμανία. Μετά από κάποια φεγγάρια προπονήσεων στο Βερολίνο με την Χέρτα, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε και πήρε το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα και τον ΠΑΟΚ.
Το ξεπέταγμα στον ΠΑΟΚ
Στην Θεσσαλονίκη, το κλίμα τον σήκωνε καλύτερα από την ξενιτιά. Από το παιδικό τμήμα μετεπήδησε στο εφηβικό και αμέσως μετά στην δεύτερη ομάδα, με την οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 24 γκολ την σεζόν 2006-07. Ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη του, έχει μείνει το πρώτο παιχνίδι με την ομάδα των Νέων.
«Θυμάμαι το πρώτο μου παιχνίδι. O Kώστας Mαλιούφας ήταν αυτός που με έβαλε να παίξω σε έναν αγώνα με τον Aρη. Παίζαμε στα Διαβατά και τελικά το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Kαι από τη νέα χρονιά ξεκίνησα βασικός…», αφηγείται σε παλαιότερη
Keywords
Τυχαία Θέματα