ΠΑΟΚάρχης στο ντέρμπι δικεφάλων, 2-0 την ΑΕΚ

07:36 30/1/2012 - Πηγή: 24wro
Νικητής για πρώτη φορά έπειτα από δεκατρία χρόνια έφυγε ο ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ...
(σ.σ. τελευταία νίκη ήταν το 1-0 επί του Παναθηναϊκού την σεζόν 1998-99 με φάουλ-γκολ του Κώστα Φραντζέσκου), καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στο
πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Γεωργιάδης (16') και Αθανασιάδης (67') τα γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά».

Με τα γκολ του Γεωργιάδη (16’) και Αθανασιάδη (67’) ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε ένα πολύτιμο «τρίποντο» υποσκελίζοντας την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα, στον οποίο πλέον φιγουράρει στην 3η θέση, πίσω μόνο από τους δύο «αιώνιους».

Σε περίπτωση μάλιστα, που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στον Ολυμπιακό, θα μειώσει την διαφορά του από τους περσινούς πρωταθλητές και πλέον θα μπορεί να κοιτάει ακόμα και την 2η θέση!

Τα πλάνα των προπονητών και ο Τσιρίλο

Ο τεχνικός του φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, αναγκάστηκε, λίγο πριν αρχίσει το ματς, ν’ αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Μπρούνο Τσιρίλο αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποκλείστηκε - είχε συμπεριληφθεί στην αρχική 11άδα του ΠΑΟΚ - από την αποστολή, με τον νεαρό Γιώργο Κατσικά να παίρνει την θέση του στην καρδιά της αμυντικής γραμμής της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, με τους Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Κατσικά και Λίνο να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Γκαρσία, Λαζάρ και Φωτάκης αποτελούσαν το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι τρεις της επίθεσης για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης στα άκρα, με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της γραμμής κρούσης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Κωστένογλου για την γηπεδούχο ΑΕΚ επέλεξε τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια και για την άμυνα τους Αργυρίου – Λαγό (στα δύο άκρα) και Δέλλα – Μανωλά στο κέντρο της. Ο Καφές και ο Γεωργέας ήταν δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Χοσέ Κάρλος να παίζει λίγο πιο μπροστά με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς. Στις δύο «πτέρυγες» της Ένωσης τοποθετήθηκαν οι Λεονάρντο και Κλωναρίδης, ενώ σε θέση σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Λυμπερόπουλος.

Είχαν διάθεση, όχι φάσεις…

Στο α’ ημίχρονο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και να επιβάλλει η καθεμία τον δικό της «νόμο» στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Ουσιαστικά, όμως, ούτε η ΑΕΚ, αλλά ούτε και ο ΠΑΟΚ κατάφεραν να κυριαρχήσουν πλήρως στο πρώτο 45λεπτο. Οι δύο «δικέφαλοι» επέδειξαν διάθεση για καλό ποδόσφαιρο δίνοντας ωστόσο, μεγάλη προσοχή και στα μετόπισθεν.

Άτυχη η ΑΕΚ, γκολάρα ο ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει προηγηθεί με το… καλησπέρα, αν ο Καφές ήταν πιο τυχερός και δεν έβλεπε τη μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, μετά την άστοχη έξοδο του νεαρού τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ σε κόρνερ.

Η ομάδα, όμως, η οποία έμελλε να προηγηθεί στο ΟΑΚΑ ήταν ο ΠΑΟΚ… Και μάλιστα, με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο Γεωργιάδης έστειλε στο 16’ τη μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή
Keywords
Τυχαία Θέματα