Παπαδήμος: Δεν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ

12:10 7/5/2011 - Πηγή: 24wro
"Δεν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ" δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ...στο Marketwatch με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel ο  πρώην κεντρικός τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος.
«Υπάρχουν μηδενικές πιθανότητες, για τον απλούστατο λόγο ότι εμπεριέχει κόστος (μια τέτοια απόφαση) που είναι πολύ μεγαλύτερη
από οποιοδήποτε όφελος. Για την Ελλάδα, η επίδραση θα είναι πολύ χειρότερη από αυτό που αντιμετωπίζουν τώρα. Για αυτούς που σκέφτονται σωστά μέσω επιλογών, αυτό δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος.
Όπως επισημαίνει το Marketwatch, «ο Λ. Παπαδήμος έκανε παύση όταν ερωτήθηκε γιατί κάποιοι από τη γερμανική κυβέρνηση να επινόησαν αυτή την ιστορία για την έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ».
Ο Λ. Παπαδήμος τόνισε ότι «μπορεί να έγινε για λόγους κερδοσκοπίας, αλλά το μεγαλύτερος μέρος του άρθρου επικεντρώνεται στο πόσο κοστοβόρο θα ήταν κάτι τέτοιο για την Ευρώπη. Ίσως έγινε για να περάσει ένα μήνυμα σε όσους το σκέφτονται, να το σκεφτούν και δεύτερη φορά, καθώς μπορεί να μην είναι ελκυστικό για τους εταίρους της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
Αναφερόμενος επίσης στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, δήλωσε ότι και αυτή μπορεί να αποφευχθεί, υποδηλώνοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να βάλουν την Ελλάδα σε διαφορετικό χρηματοοικονομικό μονοπάτι.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα