Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Θωμάς Ρομπόπουλος

04:40 18/10/2011 - Πηγή: 24wro

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος.



 «Δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω να ψηφίζω, χωρίς να συμφωνώ, άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση», αναφέρει ο πρώην βουλευτης στην επιστολή παραίτησής του.

Λίγο πριν παραιτηθεί, ο κ. Ρομπόπουλος είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο
της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο κ. Ρομπόπουλος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του, αρνούμενος να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Στη συνέχεια ωστόσο γνωστοποίησε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του, αλλά τελικά επέμεινε στην αρχική του απόφαση. Ο ίδιος είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης των προθέσεών του την Δευτέρα.

Πρώτη επιλαχούσα στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι η κυρία Βούλα Τεκτονίδου.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος δημοσιοποίησε την επιστολή παραίτησής του προς τον Πρωθυπουργό μέσω της ιστοσελίδας του.

«Kύριε Πρόεδρε,

Η προσπάθεια μου να γίνω μέλος του Κοινοβουλίου άρχισε με τις εκλογές το 2000, όπου και εξελέγην πρώτος επιλαχών βουλευτής. Έχασα την έδρα για 41 ψήφους από τις 13.500 που είχα πάρει. Εάν έκανα ένσταση είχα πάρα πολλές πιθανότητες να την κερδίσω. Δεν έκανα ένσταση, δεν ήθελα να βγω βουλευτής από το Εκλογοδικείο.

Προσπάθησα πάλι το 2004 και ξαναπροσπάθησα για τρίτη φορά το 2009 όπου και εξελέγην έβδομος. Δεν θα είχα εκλεγεί βουλευτής εάν εσείς δεν είχατε παραιτηθεί από την έδρα της Θεσσαλονίκης και επιλέξει αυτή του Υπολ. Αττικής. Αυτό δεν το ξέχασα ποτέ!

Όλα αυτά τα χρόνια έδινα τις υπηρεσίες μου στο ΠΑΣΟΚ με ευχαρίστηση. Πίστευα στην ιδεολογία του. Η ανταμοιβή μου είναι η εκτίμηση, η αγάπη του κόσμου και η προσπάθεια για το καλύτερο.

Εκλέχθηκα βουλευτής σε μια ιστορική στιγμή. Στις 6/5/2010 ψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι για να σώσουμε την Ελλάδα. Το ψήφισα με πολύ βαριά καρδιά νιώθοντας απογοήτευση. Ψήφισα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω. Όποιος δεν το ψήφισε διαγράφηκε.

Θα μπορούσα να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, ώστε να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική, φιλική στην επιχειρηματικότητα, για να γίνουν επενδύσεις, να επιτύχουμε ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Αλλά δυστυχώς, παρά τα 32 χρόνια επιχειρηματίας και χρόνια επικεφαλής της παράταξής μας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δεν ρωτήθηκα ποτέ για υποθέσεις των κλάδων που υπηρέτησα με επιτυχία.

Στις 21/12/10 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό μίλησα στην Ολομέλεια της Βουλής και είπα «ότι συνειδησιακά και τεχνοκρατικά δε μπορώ να δεχτώ τη μείωση των αποδοχών των χαμηλόμισθων και την περικοπή των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων». Πρέπει να πληρώσουν και όλοι αυτοί που έκαναν τεράστιες περιουσίες χωρίς να έχουν πληρώσει τους φόρους τους και πίεσα την κυβέρνηση να αποδώσει το αίσθημα δικαιοσύνης λέγοντας
Keywords
Τυχαία Θέματα