Παράκληση Βενιζέλου στους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

15:18 19/1/2012 - Πηγή: 24wro
Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Σας παρακαλώ!...
Με τα λόγια αυτά, ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε δραματική έκκληση στους βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας να στηρίξουν τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο "πρόβα για κρίσιμες αποφάσεις που θα πάρουμε στο μέλλον", παραπέμποντας εμμέσως στο περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης που θα καταρτιστεί μετά την
ολοκλήρωση του PSI.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να εξηγήσει ότι: «Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή της τελική μάχης για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο ξεκαθάρισε προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι «Τώρα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Είναι πρόβα το νομοσχέδιο αυτό για κρίσιμες αποφάσεις που θα πάρουμε στο μέλλον. Δείχνει ότι μπορούμε να συσπειρωθούμε».

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι μετά από διακοπή μιας εβδομάδας ξεκίνησαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για το PSI ενώ σημείωσε ότι οι πιστωτές άναψαν το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την νέα δανειακή σύμβαση.

Επιπλέον, εξήγησε ότι « Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί πολλά πράγματα και μέχρι Δευτέρα να έχουν επισημοποιηθεί. Οι μέρες είναι πολύ πυκνές και σας παρακαλώ ειλικρινά στο όνομα της πατρίδας να σηκώσουμε μαζί με συναίνεση και με τις αναγκαίες σιωπές το βάρος».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι να καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας έως το 2015 χωρίς κανένα κενό. Για να μην υπάρχει κενό πρέπει να επαρκούν οι 3 πυλώνες άντλησης πόρων : συμμετοχή επίσημου τομέα (δάνεια από ευρωζώνη IFSF και ΔΝΤ), συμμετοχή ιδιωτικού τομέα (οι έλληνες κάτοχοι έχουν το 1/3 του συνολικού ελληνικού χρέους) και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης», ενώ ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει κενό στην χρηματοδότηση « θα πρέπει να καλυφθεί από τον επίσημο τομέα τα κράτη μέλη της ΕΕ και δεν βλέπω διάθεση να αυξηθεί το ποσό».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός, αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα της συγκυβέρνησης είπε ότι «Εάν δεν εμπεδωθεί το αίσθημα της συγκυβέρνησης και συνευθύνης τότε ο τόπος είναι ακυβέρνητος. Εάν εδώ πιστεύουμε ότι όλα αυτά γίνονται με ευθύνη της ΚΟ ΠΑΣΟΚ και όλα καταλήγουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τότε δεν οδηγούμαστε πουθενά. Ολοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους», ενώ προς τα κόμματα της αριστεράς ανέφερε ότι «Όποιος προτείνει να βγει η χώρα από το ευρώ να το πει ξεκάθαρα και να αναλάβει την ευθύνη. Όποιος προτείνει χρεοκοπία να αναλάβει την ευθύνη… Αν κάποιος δεν θέλει να επιτύχει το PSI να το πει».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει στείλει επιστολές προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη με τις οποίες τους καλεί να ορίσουν αντιπροσωπείες για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα στις 25 Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα