ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ

08:10 30/4/2013 - Πηγή: 24wro

Ο Δαρβίνος έκανε λάθος, δεν προερχόμαστε από τους πιθήκους. Ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, συγκλόνισε κυριολεκτικά τον κόσμο, όταν...

το 1871 δημοσίευσε το βιβλίο του «Η καταγωγή του ανθρώπου και η φυσική επιλογή», όπου υποστήριζε ότι καταγόμαστε από τα πιθηκοειδή.

Σήμερα είναι βεβαιωμένο πως ο άνθρωπος και ο πίθηκος έχουν κοινούς προγόνους, αλλά ο ένας δεν είναι συνέχεια του άλλου. Eυτυχώς για τους πιθήκους!

Θα δανειστώ από τον κοινωνιολόγο Δημήτρη Χοροσκέλη την πιο εύστοχη
διαπίστωση σ’ ό,τι αφορά στη σχέση ζώων-ανθρώπων.

«Δουλεύουν σαν γαϊδούρια, τρώνε σαν γουρούνια, χοντραίνουν σαν αρκούδες, πηδιούνται σαν σκυλιά, γεννοβολούν σαν κουνέλια, μαλώνουν σαν κοκόρια… Αφού πρώτα πρόσβαλαν όλα τα ζώα, τώρα αυτοαποκαλούνται «άνθρωποι».

Παρατηρώντας την συμπεριφορά μας τα τελευταία χρόνια, συνειδητοποιήσαμε ότι με αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης «εξελιχτήκαμε» σε θηρία.

ΘΗΡΙΑ που ζουν μόνα τους, που δεν αγαπάνε χωρίς αντάλλαγμα, δεν συνυπάρχουν ειρηνικά, που προτιμούν την εικονική πραγματικότητα από τη ζωή.

Βυθιστήκαμε στον εαυτό μας, απομακρυνθήκαμε από τη φύση και τη φύση μας, χαμένοι στο εκεί ή σ’ ένα μοναχικό δίκτυο να σαρώνουμε πληροφορίες.

Ο άνθρωπος διαφέρει από τα ζώα χάρη στο λόγο, αυτό το χάρισμα που μεταλλάχθηκε σε αθρόες, ακατανόητες λέξεις που εκτοξεύονται στο πουθενά.

Τώρα, αυτή τη στιγμή, ο λόγος είναι μία κραυγή αγωνίας που χάνεται στη νεκρική σιγή των πολιτών που πηδάνε στο κενό ψάχνοντας μια άλλη ζωή στον άλλο κόσμο.

Βαρεθήκαμε την κρίση, θέλουμε πίσω την κρίση μας, την οξυδέρκεια μας, την ελευθερία μας, την ανθρωπιά μας.

Θέλουμε να γίνουμε όλοι ένας άνθρωπος -σύνολο, ένα «όλον» με ιδέες, αισθήσεις, δύναμη για κάθαρση. Ενωμένοι πολλοί να ορθώσουμε το ανάστημα μας ενάντια στους «εμπόρους» της σάρκας μας και στο ξεπούλημα της ψυχής μας.

Ο Έλληνας κατάγεται από τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Ηράκλειτο όχι από πιθήκους!

Ήρθε η στιγμή να διδαχθεί από την ιστορία του! Χωρίς προσπάθεια δεν υπάρχει αγώνας, χωρίς αγώνα δεν υπάρχει μάχη, χωρίς μάχη δεν υπάρχει πόλεμος, χωρίς πόλεμο δεν κατακτιέται η ελευθερία.

H εθνική μας πορεία είναι αλληλένδετη με τους προγόνους μας. O Δαρβίνος τελικά είχε δίκιο, απλώς θα έπρεπε να είχε εξαιρέσει τους Έλληνες για να μπορούσε να επιβεβαιώσει (τον κανόνα) την θεωρία του.

Typologos
Keywords
Τυχαία Θέματα