Παράθυρο για την πληρωμή του τέλους ακινήτων άφησε ο Οικονόμου

10:30 3/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου άφησε ανοιχτό το...
ενδεχόμενο η κυβέρνηση να εξετάσει ελαστικότερες μορφές πληρωμής του χαρατσιού στα ακίνητα, για εκείνους τους πολίτες που δεν θα μπορούν να καταβάλλουν όλο το ποσό άμεσα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

«Για εκείνον που δεν έχει αλλά θέλει να πληρώσει πρέπει να κάνουμε κάτι για να
μπορέσει να πληρώσει και εκείνος» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να καταβάλουν οι πολίτες το τέλος ακινήτων σε ταμεία άλλων δημόσιων οργανισμών λέγοντας πως πρόκειται για «αυτοκτονική προτροπή».

ΠΑράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο παρά μόνο σε πολύ λίγες περιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η κυβέρνηση κατάφερε να επικρατήσει η ηπιότερη εκδοχή για την εργασιακή εφεδρεία καθώς όπως υποστήριξε οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούσαν 30.000 απολύσεις άμεσα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα μπουν σε ένα μακροχρόνιο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας αλλά για μικρό χρονικό διάστημα θα μπουν ή στην εφεδρεία ή σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι την Τετάρτη θα αρχίσει να συντάσσει την έκθεσή του το κλιμάκιο της τρόικας, για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, αφού «οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα