ΠΑΡΕΜBΑΣΗ ΤΟΥ EFSF ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΝΟΒΟΤΝΙ

00:08 26/6/2012 - Πηγή: 24wro
Η ΕΚΤ επιθυμεί να την αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό...
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σε ό,τι αφορά τις αγορές κρατικών ομολόγων...
στη δευτερογενή αγορά, αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα της Βιένης «Kurier» ο Έβαλντ Νοβότνι (Αυστρία), μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.
«Το EFSF
έχει τη δυνατότητα να αγοράσει στη δευτερογενή αγορά κρατικά ομόλογα. Η ΕΚΤ χαιρετίζει αυτήν τη δυνατότητα, επειδή η ίδια δεν θέλει να παραταθεί το δικό της πρόγραμμα γι' αυτά τα ομόλογα, είπε ο Νοβότνι.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ζήτησε από τους Eυρωπαίους ομολόγους του να υποστηρίξουν ένα παρόμοιο πρόγραμμα, αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, ώστε «στην πρωτογενή αγορά τα κρατικά ομόλογα να έχουν χαμηλότερα επιτόκια».
Στο μεταξύ, από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών διέρρευσε ότι, «η Γαλλία και η Ισπανία υποστηρίζουν εξίσου το ίδιο πρόγραμμα», αναγνωρίζοντας ότι «η κυβέρνηση, που απομένει να πεισθεί είναι η γερμανική».
Από τα μέσα Μαρτίου, η ΕΚΤ δεν έχει προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, παραπέμποντας πλέον στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία «για τη λήψη μέτρων, που θα εξυγιάνουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς».
Keywords
Τυχαία Θέματα