Παρέμβαση Σαμαρά για την 8χρονη που πάσχει από σπάνια νόσο

20:43 3/12/2012 - Πηγή: 24wro
Τέλος στην κραυγή αγωνίας ενός 8χρονου κοριτσιού, που πάσχει από σπάνιο νόσημα και η γραφειοκρατία...
τού στερεί τη θεραπεία, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, να παρέμβη στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει άμεσα με στόχο να αναγνωριστεί και να καταγραφεί ως ασθένεια το σύνδρομο Okamoto από το οποίο υποφέρει η 8χρονη Μαρία Ελένη.

Ο κ. Λυκουρέντζος,
μάλιστα, «λόγω της εξαιρετικά ιδιαζούσης περίπτωσης ασθενείας» ζήτησε κατ' εξαίρεση έγκριση όλων των απαιτούμενων θεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι συγκροτείται Εθνική Επιτροπή Σπάνιων Παθήσεων, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της.

Η 8χρονης Μαρία - Ελένη Γερογιάννη, γεννήθηκε με το σύνδρομο Okamoto, μία σπάνια νόσος των νεφρών που συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα στο σώμα και το πρόσωπο, αλλά και στένωση της πνευμονικής αρτηρίας και ψυχοκινητική καθυστέρηση.

Η μητέρα της 8χρονης προσπαθεί εδώ και έξι χρόνια να πείσει με κάθε τρόπο τους αρμόδιους να αναγνωρίσουν τη σπάνια αυτή νόσο και να εγκρίνουν τις νεότερες θεραπείες στο παιδί της, ώστε να του δώσουν μια ευκαιρία να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται.

skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα