Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

18:55 21/7/2011 - Πηγή: 24wro

Zητά ο ΣΕΤΕ για τα ταξί...
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ζήτησε σήμερα την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να σταματήσει ο αποκλεισμός αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, δημοσίων κτιρίων κ.λπ. από ιδιοκτήτες ταξί. Οι κατά τόπους εισαγγελείς (Αθήνα, Πειραιά,
Θεσσαλονίκη, Κρήτη κ.λπ.) έχουν ήδη κινητοποιηθεί αυτεπάγγελτα και διεξάγουν προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και παρεμπόδισης διακίνησης επιβατών.
Έχουν επίσης σχηματιστεί και δικογραφίες, ενώ οι εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, εάν συνεχιστεί ο αποκλεισμός να προβούν ακόμη και σε κατασχέσεις των ταξί.
Στο έγγραφό του προς τον κ. Τέντε, ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί δημιουργείται μεγάλη δυσφήμηση της Ελλάδος στο εξωτερικό, πλέον της ταλαιπωρίας των πολιτών και επισκεπτών.
«Τα γεγονότα αυτά καταφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που δημιουργεί ελπίδες εξόδου από την κρίση», σημειώνει ο Σύνδεσμος.
Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι ενώ σημειώνονται παραβάσεις της νομοθεσίας από την πλευρά των ιδιοκτητών ταξί, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια και ανοχή, χωρίς να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών. «Οι συμπεριφορές αυτές των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζουν τα όρια της παράβασης καθήκοντος», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.
newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα