Πάρτι λόγω Παπαδήμου στο βρετανικό Χρηματιστήριο

19:31 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οι σημαντικότερες μετοχές στο βρετανικό χρηματιστήριο κατέγραψαν κέρδη… στο πλαίσιο ενός "ράλι" που ξεκίνησε αμέσως αφότου δημοσιοποιήθηκε ότι στην Ελλάδα εντολοδόχος πρωθυπουργός είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Στις 16:13 (ώρα Ελλάδας) ο δείκτης FTSE100, που έως εκείνη την ώρα ήταν πτωτικός, υποχωρώντας ως τις 5.360,19 μονάδες, κάλυψε γρήγορα τις απώλειές του και είχε κέρδη σχεδόν
25 μονάδων (0,4%), αναρριχώμενος στις 5.482 μονάδες.

"Αφενός υπήρξε ανακούφιση επειδή συντελέστηκε στην Ελλάδα μια εξέλιξη και μπορεί εκεί να γίνει δουλειά (. . .) την ίδια ώρα, όμως, στην ευρωζώνη υφίσταται μια κατά πολύ πιο σύνθετη εκκρεμότητα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτή είναι η Ιταλία", αποφάνθηκε ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου Brewin Dolphin κ . Μάικ Λένχοφ.

Από την πλευρά τους, συναλλασσόμενες πηγές σχολίασαν στο Ρόιτερς ότι πολλοί επενδυτές στο βρετανικό χρηματιστήριο "κάλυψαν αμέσως θέσεις", λίγο αφότου φάνηκε με σαφήνεια να συντελείται μια πρόοδος των πραγμάτων, από τη μεριά της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επηρέασε θετικά τις συναλλαγές και η πληροφορία ότι η Τράπεζα της Αγγλίας - στο τέλος διήμερης συνόδου της νομισματικής επιτροπής της - προσανατολίζεται να αφήσει αμετάβλητο το βασικό παρεμβατικό επιτόκιό της.


Keywords
Τυχαία Θέματα