Πελαγωμένος ο Βενιζέλος

23:15 27/6/2011 - Πηγή: 24wro

Ανέλαβε τα ηνία της οικονομίας της χώρας την πιο δύσκολη περίοδο…

Εδώ και ένα δεαήμερο, από τον ανασχηματισμό και μετά δηλαδή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα της τρόικα, που απαιτεί μέτρα και πάλι μέτρα, και στη δική του δεδομένη επιθυμία να καλλιεργήσει ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ, με αποφάσεις που δεν
θα συνθλίβουν το εισόδημα των μικρομεσαίων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Στενοί του συνεργάτες παρατηρούσαν όλη την περασμένη βδομάδα, έναν Βενιζέλο που ανταποκρινόταν στην πρόκληση και έδειχνε ότι μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο: Να έρθουν δηλαδή τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, χωρίς κάποιες από τις αντιλαϊκές ή δυσάρεστες διατάξεις. Από την περασμένη Πέμπτη όμως, όταν και οι επικεφαλής της τρόικα, στρογγυλοκάθησαν στον 6ο όροφο της οδού Νίκης, το σκηνικό άλλαξε.
Ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του με δημοσιογράφους παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι βρίσκεται σε μεγάλη φουρτούνα! «Δώστε μου λίγο χρόνο, δεν τα προλαβαίνω όλα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του, βγαίνοντας από μία σύσκεψη με τους τροϊκανούς και πηγαίνοντας στο γραφείο του πρωθυπουργού για ενημέρωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο ίδιος ο «τσάρος» της Οικονομίας, όσο και οι στενοί του συνεργάτες, δεν σταμάτησαν, έντρομοι όλο το σαββατοκύριακο, να διαψεύδουν τις φήμες περί του μέτρου που θα αντικαταστήσει εκείνο των αποδείξεων, για να μην προκληθεί πανικός στους πολίτες.
Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, έχουν φτάσει να μοιάζουν με λύτρωση για το νέο υπουργό Οικονομικών...

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα