Πενία τέχνες κατεργάζεται!

19:46 16/12/2011 - Πηγή: 24wro
Όλοι σχεδόν οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ή έχουν ακούσει μαρτυρίες για επισκέψεις Βορειοελλαδιτών στα... Σκόπια και την Βουλγαρία... για οδοντιατρικές παθήσεις σε οδοντιατρεία των γειτονικών χορών, κυρίως από συνταξιούχους και χαμηλόμισθους.Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες παροτρύνσεων για προμήθεια τροφίμων(κυρίως κρεατικών) για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και της πρωτοχρονιάς από τις αγορές των γειτόνων. Τα επιχειρήματα των
συμπολιτών μας είναι πολλά και αληθοφανή με κυριότερο το ότι οι τιμές είναι έως και 50% φθηνότερες .Μάλιστα σε ερώτηση μου για το κόστος της βενζίνης για το πάνε –έλα μου απαντούν ότι φουλάρουν το ρεζερβουάρ από τα σύνορα των γειτόνων σε πολύ φθηνότερη τιμή και ότι τους έρχεται τζάμπα η μεταφορά.
Η μείωση των μισθών και των συντάξεων που επέβαλε το μνημόνιο οδήγησε τον Έλληνα να στραφεί σε τέτοιου είδους αναγκαστικές λύσεις γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο επιδεινώνει άθελα του την είδη υπάρχουσα κακή οικονομική κατάσταση των τοπικών επαγγελματιών, παγώνοντας περισσότερο την χειμαζόμενη υποτονική τοπική αγορά. Αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά βλέποντας ότι το ενώ το εισόδημα του δεν του φθάνει να ζήσει με αξιοπρέπεια ,παρόλα αυτά το κράτος προσπαθεί να του πάρει και από το υστέρημα του.
Άς ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια τους οι τοπικοί πολιτικοί "άρχοντες", ας αφήσουν τα γραφεία τους και τις δερμάτινες πολυθρόνες που έχουν καταλάβει εκεί στην Αθήνα και ας προστρέξουν να αφουγκρασθούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών που πνέουν τα λοίσθια. Στο κάτω κάτω αυτοί μας έφεραν σε αυτή τη δεινή θέση με τις κακές πολιτικές τους και την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος, έτσι ώστε ο Έλληνας να βρίσκεται σήμερα οικονομικά με την πλάτη στον τοίχο.
Με την οικονομική δραστηριότητα να βρίσκεται στο ναδίρ και με τα διάφορα χαράτσια που επέβαλαν και τα τέλη επιτηδεύματος στους επαγγελματίες και με τις "απειλές" ότι η καθυστέρηση των εισφορών του ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ) θα θεωρείται χρέος προς το δημόσιο και θα τιμωρείται ακόμα και με προσωποκράτηση, ουσιαστικά τους εξαναγκάζουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, μεγαλώνοντας το είδη οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας ενώ παράλληλα επιφέρουν μείωση των εισφορών στα κοινωνικά ταμεία και μείωση της είσπραξης ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.
Ο Θεός να τους φωτίσει να κυβερνήσουν τίμια και υπεύθυνα γιατί οι αντοχές του Έλληνα τελειώνουν. Στέρεψε η υπομονή του!
Keywords
Τυχαία Θέματα