Περικοπές εδώ; Ψαλίδι στις γερμανικές εξαγωγές!

12:16 3/1/2012 - Πηγή: 24wro
Περίπου 8% μειώθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές στην Ελλάδα και 4% στην Πορτογαλία...
και η οικονομική κρίση που πλήττει τις δύο χώρες φαντάζει ως η κυριότερη αιτία. Ανεξαρτήτως αυτού πάντως οι γερμανικές εξαγωγές πάνε πάρα πολύ καλά, προς το παρόν, λενε Γερμανοί ειδικοί καθώς είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με υπολογισμούς τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου, οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν το ένα τρις ευρώ.
Αυτό δεν συνέβη ούτε το 2008, στη διάρκεια του οποίου κατεγράφη ρεκόρ εξαγωγών. Όπως και πριν πάντως, το 60% των εξαγωγών
κατευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κ.Αντρέ Σβαρτζ, εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου για το Χονδρικό και Εξωτερικό Εμπόριο στο Βερολίνο, δήλωσε σχετικά: «Θα μπορούσαμε να έχουμε αύξηση 11%, εάν δεν υπήρχε μείωση σε ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα στην Ελλάδα σημειώθηκε μείωση της τάξεως του 8% και στην Πορτογαλία υπήρξε μείωση περίπου 4%. Αλλά υπάρχει μια εξισορρόπηση, όπως φαίνεται και από τα νούμερα, λόγω της αύξησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Βεβαίως όλοι παραδέχονται οτι η μείωση του εξαγωγικού εμπορίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, δεν μπορεί άμεσα να αντικατασταθεί. Προς το παρόν η Ευρώπη είναι αυτή που διασφαλίζει εκατομμύρια γερμανικές θέσεις, οι οποίες σχετίζονται με τις εξαγωγές. Εάν πάντως η οικονομική κρίση ενταθεί, οι συνέπειες θα είναι εμφανείς και στη Γερμανία, σχολιάζει η Deutsche Welle.
Ας καταλάβουν κάποιοι – και στην κυβέρνηση, νυν και ιδίως προηγούμενη – οτι εδώ είναι η δύναμή μας και η …αδυναμία της κ. Μέρκελ….Τα μέτρα που μας επέβαλαν μπορεί να «σκοτώσουν» τις γερμανικές εξαγωγές…
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα