Πες μου τι θέλεις να σου πω τι σου συμβαίνει

15:05 16/5/2011 - Πηγή: 24wro
Μεγάλη λαχτάρα σε βρήκε. Κάποιος λόγος θα υπάρχει...

Θέλετε αλάτι: Μάλλον χρειάζεστε κάτι να σας ανακουφίσει από το άγχος και το στρες. Η συνεχής επιθυμία σας για αλάτι θα μπορούσε να σηματοδοτεί ότι τα επινεφρίδια (δηλαδή οι αδένες που παράγουν αδρεναλίνη), «γεμίζουν» με αδρεναλίνη κι άλλες ορμόνες το αίμα σας όταν αισθάνεστε ανήσυχες τόσο έντονα, που είναι σαν να έχουν εργαστεί τόσο σκληρά, που ίσως είναι προσωρινά εξαντλημένοι. Τα επινεφρίδια παράγουν μια ορμόνη που συγκρατεί το νάτριο στο σώμα σας, για αυτό εάν δεν παράγουν αρκετή από αυτήν την ορμόνη, μπορεί να έχετε μεγάλη επιθυμία
για αλάτι.

Για να διατηρήσετε το στρες υπό έλεγχο, η άσκηση, η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσουν.

Θέλετε λίπος: Είναι γνωστό ότι τρώγοντας γλυκά και απλούς υδατάνθρακες μπορεί να σας οδηγήσει στην διαβόητη «συντριβή της ζάχαρης» που σας αφήνει να τα λαχταράτε ακόμα περισσότερο. Η κατανάλωση λίπους έχει παρόμοιες επιπτώσεις για τα «θύμα» της. Τρώγοντας λιπαρά τρόφιμα διεγείρετε τον εγκέφαλο στο να παράγει πεπτίδια, που σας κάνουν να αναζητάτε ακόμα περισσότερο λίπος.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι αρουραίοι που ταΐστηκαν με τροφές υψηλές σε λιπαρά, όπως το μπέικον, η ζαχαρόπαστα κ.λ.π, άρχισαν να τρώνε όλο και περισσότερο, χαρακτηριστικό στοιχείο της εθιστική συμπεριφορά. Όχι μόνο αυτό, αλλά αρνήθηκαν και πραγματικά θρεπτική τροφή, όταν τους προσφέρθηκε.

Καταπολεμήστε την παρόρμηση σας για τσιπς και ζαχαρωτά, καταναλώνοντας άφθονη άπαχη πρωτεΐνη και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τα οποία θα σας χορτάσουν και θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ικανοποιημένοι.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα