Πέθανε ο Ντίνος Δουλγεράκης

14:54 5/4/2012 - Πηγή: 24wro
Εφυγε από τη ζωή, αλλά μόλις χθες έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του. Για τον Ντίνο Δουλγεράκη τον...
σεμνό και ακούραστο εργάτη του θεάτρου ο λόγος, που απολάμβανε μεγάλης εκτίμησης στον χώρο του.

Ο γνωστός ηθοποιός υπέστη έμφραγμα στις 25 Μαρτίου, το οποίο δυστυχώς απέβη μοιραίο. Εκείνη την ημέρα αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδι και ένας άλλος αγαπημένος πρωταγωνιστής, ο Σοφοκλής Πέππας, ύστερα από
μακροχρόνια ασθένεια, ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά, αφού είχε δανείσει τη φωνή του στον «Παπαστρούμφ» από τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων «Στρουμφάκια».

Τον θάνατο του Ντίνου Δουλγεράκη ανακοίνωσε περίλυπη η σύζυγος του εκλιπόντος και ομότεχνός του Χαρά Αποστόλου στο σώμα των ηθοποιών κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του κλάδου προχθές, γεμίζοντας λύπη τους συναδέλφους του στους οποίους ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο Ντίνος Δουλγεράκης γεννήθηκε στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης και σπούδασε στις δραματικές σχολές Εθνικού Θεάτρου και Γρηγόρη Βαφιά μετά την αποφοίτησή του από την Παιδαγωγική Ακαδημία. Εργάστηκε με αξιόλογους αθηναϊκούς θιάσους και ανέπτυξε δραστηριότητα στο ραδιόφωνο και σε εκπομπές συνεχείας. Το 1981 ίδρυσε το Επαγγελματικό Παιδικό Θέατρο, όπου παρουσίασε σε δική του σκηνοθεσία διάφορα έργα.

Κατ’ εξοχήν θεατρικός ηθοποιός, ο Ντίνος Δουλγεράκης τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, όπου έγραψε τη δική του ιστορία σε χαρακτηριστικούς ρόλους στα έργα «Η αυλή των θαυμάτων», «Ενας όμηρος», «Οι μπουλουκτσήδες», «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι», «Κιλελέρ», «Εκκλησιάζουσες», «Ο επιθεωρητής», «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», «Δωδέκατη νύχτα», «Η μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της», «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», «Νεφέλες», «Αχαρνής» κ.ά.

Μεγάλη συμμετοχή είχε στον ελληνικό κινηματογράφο. Στο βιογραφικό του βλέπουμε τις ταινίες «Θανάση πάρε τ' όπλο σου», «Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία», «Ο εχθρός του λαού», «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», «Η Μεσόγειος φλέγεται», «Δάκρυα και διπλοπενιές», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» κ.ά. Επαιξε επίσης και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Η φαρμακόγλωσση πεθερά», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Λάκης ο γλυκούλης», «Μαντάμ Σουσού», «Μεθυσμένη πολιτεία» κ.ά.
Keywords
Αναζητήσεις
ntinos doulgerakis
Τυχαία Θέματα