Πετροπόλεμος και χημικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - Μάχη αγροτών με αστυνομικούς

18:05 4/10/2012 - Πηγή: 24wro
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη μερίδα αγροτών βρίσκεται μπροστά...
στην πύλη που οδηγεί στην πίστα του αεροδρομίου ενώ χρησιμοποιήθηκαν και τα πρώτα χημικά. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στη σιδερένια πόρτα που οδηγεί απευθείας στην πίστα του αεροδρομίου και στην προσπάθεια τους να την περάσουν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν...
από τη δική τους πλευρά να τους απομακρύνουν, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Τελικά, οι αγρότες απωθήθηκαν χωρίς να μπουν στην πίστα του αερολιμένα.

Στην είσοδο του αεροδρομίου αγρότες και τουρίστες έχουν έρθει πρόσωπο
με πρόσωπο ενώ οι αστυνομικοί παρακολουθούν έτοιμοι να παρέμβουν με την πρώτη εντολή που θα λάβουν προκειμένου να απωθήσουν τους εκατοντάδες ανθρώπους του πρωτογενή τομέα από ολόκληρη την Κρήτη που σήμερα βρέθηκαν στο Ηράκλειο για να διαμαρτυρηθούν.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Νωρίτερα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, πεζοί, αλλά και με ναυλωμένα λεωφορεία οι αγρότες της Κρήτης κινήθηκαν όπως μπορούσαν προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του νησιού.

Από νωρίς ωστόσο βρισκόταν εκεί διμοιρίες της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψουν την προσέγγιση των αγροτών και την είσοδο τους στην πίστα. Πάντως από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αγρότες θα έπιαναν τις πόρτες του αεροδρομίου.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό και αναστάτωση στις αρχές που από τη μία δε θέλουν να συγκρουστούν με τους αγρότες που ψάχνουν το δίκιο τους και από την άλλη δεν μπορούν να επιτρέψουν το κλείσιμο ενός από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας που δέχεται ακόμα τουρίστες.

Εξάλλου η εικόνα ενός αποκλεισμένου αεροδρομίου από τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα θα ήταν κάτι που σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Τα τρακτέρ

Η προσπάθεια ωστόσο των αγροτών να εισβάλλουν στην πίστα του αεροδρομίου δεν σταμάτησε. Οι αγρότες πριν από λίγα λεπτά έσβησαν τις μηχανές των τρακτέρ βάζοντας τα στη σειρά μπροστά στη σιδερένια πόρτα της πίστας ενώ μία άλλη ομάδα κινήθηκε προς την πύλη των αναχωρήσεων προκειμένου πεζοί οι αγρότες να καταφέρουν να μπουν στην πίστα.

Όλη αυτή την ώρα οι διμοιρίες της Αστυνομίας δεν έχουν φύγει από τις πύλες εισόδου για την πίστα ενώ βρίσκονται συνεχώς με τα χημικά ανά χείρας.

Ωστόσο ένα εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχεία είναι η ύπαρξη κουκουλοφόρων, λένε οι πληροφορίες,που παρείσφρυσαν ανάμεσα στους εξαγριωμένους αγρότες.

Σύλληψη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός νεαρού αγρότη που επιχείρησε να μπει στην πίστα του αεροδρομίου και τα κατάφερε. Αυτή την ώρα ο νεαρός έχει μεταφερθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο ενώ μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους συγκεντρωμένους. Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων αγροτών έχει συγκεντρωθεί στην Ανατολική πύλη του αεροδρομίου, έχει ανάψει τις μηχανές των τρακτέρ και απειλεί να μπει μέσα στην
Keywords
Τυχαία Θέματα