Πιο κοινωνικά και ισορροπημένα τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων

08:00 25/7/2011 - Πηγή: 24wro
Τέλος στις τύψεις που έχουν οι εργαζόμενες μητέρες, όταν αφήνουν τα βλαστάρια τους...
για να επιστρέψουν στην εργασία τους βάζει βρετανική έρευνα.

Οι μητέρες που εργάζονται όχι μόνο δεν βλάπτουν την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών τους, αλλά τα ωφελούν κιόλας.

Έρευνα του Τμήματος Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου σε 13.000 παιδιά που παρακολουθούνταν από τη γέννηση έως τα πρώτα σχολικά χρόνια, έδειξε πως τα παιδιά όχι μόνο δεν υπέφεραν όταν εργαζόταν η μητέρα τους, αλλά ειδικά τα κορίτσια είχαν καλύτερη συμπεριφορά,
ίσως επειδή η μητέρα τους ήταν το πρότυπό τους.

Αλλά και τα αγόρια επίσης δεν επηρεάστηκαν, αρκεί να εργάζονταν και οι δύο γονείς. Σε περίπτωση που μόνο η μητέρα ήταν πλήρους απασχόλησης, τα αγόρια ανέπτυσσαν προβλήματα συμπεριφοράς – ίσως διότι ο ρόλος της μητέρας ως του «κουβαλητή» της οικογένειας, έπληττε την εικόνα που είχαν για τον πατέρα τους ως πρότυπο.

«Στη δική μας μελέτη δεν είδαμε να επηρεάζεται η συμπεριφορά ή η κοινωνικότητα των παιδιών εξαιτίας της πλήρους ή μερικής απασχόλησης της μητέρας» τονίζει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αν ΜακΜαν.

Το καλύτερο σενάριο, διευκρινίζουν οι ειδικοί, είναι να μένουν τα παιδιά και με τους δύο γονείς, να είναι και οι δύο εργαζόμενοι, αλλά να μην κάνουν υπερωρίες, ώστε να έχουν χρόνο για τα παιδιά τους.

Η μελέτη έδειξε ακόμη πως οι γιοι μητέρων που δεν εργάζονταν είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν προβλήματα συμπεριφοράς – ίσως διότι στη σημερινή, δύσκολη εποχή, οι γυναίκες που δεν εργάζονται δεν νιώθουν καλά και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει και τα παιδιά τους.

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα