Πίσω από τα σίδερα πρώην αστυνομικοί στη Νέα Ορλεάνη

10:04 5/4/2012 - Πηγή: 24wro
Πέντε πρώην αστυνομικοί της Νέας Ορλεάνης καταδικάσθηκαν χθες σε πολυετείς ποινές...
κάθειρξης καθώς κρίθηκαν ένοχοι για το φόνο δυο άοπλων ανδρών που επεχείρησαν να διασχίσουν μια γέφυρα στο νότιο τμήμα της πόλης, λίγες ημέρες μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα Κατρίνα.

Οι τέσσερις αστυνομικοί καταδικάσθηκαν σε ποινές κάθειρξης από 38 ως 65 χρόνια. Ο προϊστάμενός τους, ο οποίος δε συμμετείχε στους φόνους, αλλά επί χρόνια προσπαθούσε να συγκαλύψει τα εγκλήματα αυτά, καταδικάσθηκε σε εξαετή κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος συνωμοσίας.

Οι πέντε πρώην αστυνομικοί ήΤαν μεταξύ δεκάδων
αστυνομικών που, όπως ισχυρίστηκαν ψευδώς, ανταποκρίθηκαν σε έκκληση, η οποία έγινε μέσω ραδιοσταθμού να μεταβούν κοντά στη γέφυρα Ντάνζιγκερ καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι συνάδελφοί τους δέχονταν πυρά.

Οι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν σε φορτηγό, μετέβησαν αμέσως στο σημείο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως άρχισαν να πυροβολούν εναντίον πολιτών που διέσχιζαν τη γέφυρα. Από τα πυρά σκοτώθηκαν ο 17χρονος Τζέιμς Μπρισέτ, ενώ τραυματίσθηκαν τέσσερα μέλη της οικογένειάς του. Ελάχιστα λεπτά αργότερα έπεφτε νεκρός από τα πυρά ο 40χρονος Ρόναλντ Μάντισον, ένας άνδρας με νοητική υστέρηση.

Οι καταδικασθέντες ισχυρίστηκαν ότι όταν έφθασαν στη γέφυρα δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και αναγκάσθηκαν να πυροβολήσουν επειδή βρίσκονταν σε αυτοάμυνα. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε τα θύματα ήταν άοπλα.

Η οικογένεια Μάντισον προσπαθούσε απλώς να περάσει τη γέφυρα για να βρει καταφύγιο στο οδοντιατρείο του αδελφού του Ρόναλντ στην άλλη πλευρά της πόλης. Οι αστυνομικοί ισχυρίσθηκαν ότι πυροβόλησαν τον Ρόναλντ επειδή έκανε μια κίνηση σαν να ήθελε να τραβήξει όπλο. Όμως, στο σώμα του βρέθηκαν επτά σφαίρες. Όπως αποδείχθηκε επίσης, οι αστυνομικοί επινόησαν καταθέσεις από ανύπαρκτους μάρτυρες ενώ άφησαν οι ίδιοι στον τόπο των εγκλημάτων όπλο για να ενοχοποιήσουν τα θύματα.

Ο 49χρονος Λανς Μάντισον, αδελφός του Ρόναλντ, φυλακίσθηκε για αρκετές εβδομάδες με ψευδείς κατηγορίες. Οι αστυνομικοί τον κατηγόρησαν ότι τους πυροβόλησε πρώτος, ωστόσο ο ίδιος ήταν άοπλος. «Πραγματικά δε γνωρίζω πώς είμαι ζωντανός σήμερα», είπε στο δικαστήριο ο Λανς Μάντιστον.

«Αυτοί οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Ρόναλντ σαν να ήταν ζώο. Είστε υπεύθυνοι για τους εφιάλτες που κατέστρεψαν την οικογένειά μου» πρόσθεσε.

Περίπου 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες έμειναν άστεγοι από το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη στις 29 Αυγούστου του 2005.
Keywords
Τυχαία Θέματα