Πλάνο Αλαφούζου για φιλοξενία του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

06:38 6/5/2012 - Πηγή: 24wro
Σχέδιο με ελάχιστο ρίσκο κατασκευής του γηπέδου στο Βοτανικό, το οποίο ουσιαστικά...
προβλέπει «φιλοξενία», έχει για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal».

Μόνο αρνητικός δεν είναι Γιάννης Αλαφούζος σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, εφόσον αυτό βέβαια είναι εφικτό.
Μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε διοικητικό επίπεδο, το θέμα θα πέσει ξανά στο τραπέζι.

Έχει αποφασιστεί ότι θα γίνει κοινή προσπάθεια με τον Δήμο και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό να προχωρήσει το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης».

Δεδομένης, όμως, της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι άνθρωποι που θα τον πλαισιώσουν έχουν ήδη εξετάσει έναν άλλον, εναλλακτικό «δρόμο» που μπορεί να δώσει τη λύση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal».

Όπως αναφέρει, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός «είχε τη δυνατότητα και την υποχρέωση να κατασκευάσει η ίδια το γήπεδο στον Βοτανικό και να το εκμεταλλευθεί σε όλες του τις μορφές με τη σύμβαση που είχε υπογράψει με τον δήμο από το 2008». Ωστόσο, αυτή η σύμβαση έχει καταγγελθεί από την ΠΑΕ και έτσι δεν βρίσκεται σε ισχύ.

Από εκεί και πέρα, η εφημερίδα αναφέρει και μια δεύτερη παράμετρος, η οποία αφορά τη σύμβαση του Δήμου Αθηναίων με τον Ερασιτέχνη και βρίσκεται σε ισχύ. Σύμφωνα με αυτήν «η κατασκευή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και του ποδοσφαιρικού γηπέδου 40.000 θέσεων είναι υποχρέωση της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού του δήμου, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί, και υποχρεούται να το κατασκευάσει».

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι η αδυναμία της άντλησης χρημάτων για να κατασκευαστεί το γήπεδο από την ΠΑΕ σημαίνει ότι παραχωρεί ένα μεγάλο μέρος της εκμετάλλευσής του στον Δήμο, χωρίς να τα καρπώνεται ο ίδιος.

Παράλληλα, αναφέρει τα κέρδη του Παναθηναϊκού: «Μπορεί να φιλοξενηθεί από τον Δήμο Αθηναίων σε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο, στο οποίο θα πληρώνει ένα συγκεκριμένο ενοίκιο τον χρόνο και θα εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων από τα εισιτήρια και τις σουίτες, που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι των εσόδων ενός νέου γηπέδου»

Για αυτό το λόγο, η ΠΑΕ, με τον Αλαφούζο στη διοίκηση, θα προσπαθήσει να δώσει στον Δήμο ένα χρονικό περιθώριο που η ίδια θα επιλέξει για να δει αν μπορεί να το κατασκευάσει ή όχι. Και εκεί, το «Goal» παρουσιάζει τις δύο επιλογές. Η μία είναι να εξασφαλίσει ο Δήμος τη χρηματοδότηση και να βρει τον κατασκευαστή της αρεσκείας της και η άλλη να μην βρει τον τρόπο χρηματοδότησης ο Δήμος, κάτι που θα σημάνει ότι δεν μπορεί να γίνει η Διπλή Ανάπλαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα