Ποιοι ήταν οι νικητές των θεατρικών βραβείων 2012

18:23 15/11/2012 - Πηγή: 24wro
Οι αναγνώστες του περιοδικού “Αθηνόραμα” ψήφισαν και φέτος για τα θεατρικά βραβεία της σεζόν 2011-2012...
Η «Φόνισσα» πήρε: 1ο βραβείο παράστασης, 1ο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Στάθη Λιβαθινό και 1ο βραβείο γυναικείου ρόλου για την Μπέττυ Αρβανίτη. Η «Αυλή των Θαυμάτων», πήρε 5 βραβεια, ανάμεσά τους το 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης και το 2ο βραβείο σκηνοθεσίας στον Γιάννη Κακλέα. Το «Απατεώνες και Τζέντλεμεν», 5 βραβεία, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να κερδίζει το 2ο βραβείο ανδρικού ρόλου. Το 3ο βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε
ο Διαγόρας Χρονόπουλος για την υποδειγματική παράσταση «Ο δρόμος περνά από μέσα».

Ο Αντώνης Αντωνίου, με το μονόλογο «Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη»,πήρε το 1οβραβείο ανδρικού ρόλου. Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ ως Σεβάς Χανούμ έλαβε το 2ο βραβείο γυναικείου ρόλου.Τρία βραβεία στην φαρσοκωμωδία «Να ζει κανείς ή να μη ζει», με τον Πέτρο Χαϊκάλη να λαμβάνει το 3ο βραβείο ανδρικού ρόλου. Η Μαρία Πρωτόπαππα έλαβε το 3ο βραβείο γυναικείου ρόλου για τη μοναδική της ερμηνεία ως Έιμι Γουάινχαουζ στο «Χαίρε Νύμφη».

Τα έξοχα άσματα του Βασίλη Δημητρίου πήραν το 1ο βραβείο μουσικής σύνθεσης για την οπερέτα στη «Φαύστα» του Μποστ. Ο Σταμάτης Κραουνάκης έλαβε το 2ο βραβείο μουσικής σύνθεσης για τις μελωδίες του έργου «Πήρε τη ζωή στα χέρια της».Το 3ο βραβείο μουσικής σύνθεσης έλαβε ο Δημήτρης Μαραμής για τον «Ερωτόκριτο».

entertv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα