Πολιτική κρίση για το κότερο της Ελισάβετ!

10:32 17/1/2012 - Πηγή: 24wro
Για κάποιους ανθρώπους, η επιλογή σωστού δώρου αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο...
αφού – το να βρεις το κατάλληλο δώρο για το κατάλληλο πρόσωπο και ανάλογα με την περίπτωση - απαιτεί πολύ σκέψη και χρόνο.

Πόσο μάλλον όταν εσύ είσαι ένας απλός πολίτης και θέλεις να προσφέρεις ένα δώρο στην Βασίλισσα της χώρας σου, η οποία μάλιστα συμπληρώνει φέτος τα 60 χρόνια της στον θρόνο και γιορτάζει το αδαμάντινο ιωβηλαίο της! Καθόλου εύκολη υπόθεση.

Όμως, την λύση στο πρόβλημα έδωσε ο υπουργός Παιδείας Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος
πρότεινε στο βρετανικό κοινοβούλιο να δωρίσουν στην Βασίλισσα Ελισάβετ μια θαλαμηγό υπερπολυτελείας, αξίας περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

«Σε απόλυτη αντίθεση με τα μέτρα λιτότητας, οι εορτασμοί για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ πρέπει να είναι καλύτεροι από κάθε προηγούμενο εορτασμό», πρότεινε ο Βρετανό πολιτικός , τονίζοντας μάλιστα ότι «η διαμαντένια επέτειος είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση μας στην μεγάλη συνεισφορά της βασίλισσας στη ζωή του έθνους και της Κοινοπολιτείας. Για το λόγο αυτό προτείνω να της δωρίσουμε, δημοσία δαπάνη, ένα νέο βασιλικό γιοτ».

Αν και σύσσωμος ο βρετανικός λαός δάκρυσε από την ανακούφιση του και χειροκρότησε την λογικότατη ιδέα του Γκόουβ, εν τούτοις βρέθηκαν και κάποιοι που, όχι μόνο δεν συμφώνησαν, αλλά προκάλεσαν και ολόκληρο ζήτημα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στη Βρετανία να έχει ξεσπάσει πολιτική κρίση.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, απέρριψε την δελεαστική αυτή πρόταση , με την δικαιολογία ότι «δεν θα ήταν σωστό να πληρώσει ο φορολογούμενος για την αγορά μιας θαλαμηγού» ακόμα και αν πρόκειται για δώρο στην αυτού μεγαλειότητα! «Όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για τέτοια δώρα τα οποία θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους πολίτες. Αν πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να χαρίσει μια θαλαμηγό, τότε αυτό ας το ανάλαβε το παλάτι» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κάμερον.

Από την πελυρά του, ο αντιπρόεδρος των εργατικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας Νικ Κλεγκ, είπε χαρακτηριστικά: «όταν γίνονται τέτοιες περικοπές στα σχολεία, απορούμε πώς ο αρμόδιος υπουργός για την Παιδεία είχε μια τέτοια ιδέα.»
Keywords
Τυχαία Θέματα