Πως έστησε το μεγάλο κόλπο ο εφοριακός!

00:35 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σήμερα αποκαλύπτεται ο μεγάλο κόλπο που είχε στήσει ο εφοριακός....
και το παράνομο κύκλωμά του, αλλά και τις διαδρομές των χρημάτων μέχρι τα δύο εκατομμύρια ευρώ να καταλήξουν στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ως τον εγκέφαλο ενός επικίνδυνου κυκλώματος που δρούσε παράνομα για παραπάνω από δύο χρόνια παρουσιάζουν οι διωκτικές αρχές τον εφοριακό που με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργών του κατάφερε να αποσπάσει από τα ταμεία της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών τεράστια χρηματικά
ποσά. Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει μια καλοστημένη «επιχείρηση» προκειμένου να κινείται με τέτοιο τρόπο ώστε πολύ δύσκολα να μπορεί κάποιος να υποψιαστεί το παραμικρό για τις παράνομες κερδοφόρες πράξεις του.

Εκτός από τον εφοριακό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΣΔΟΕ, τα άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα δεν φαίνεται να είναι και εκείνα υπάλληλοι στη συγκεκριμένη εφορία, αλλά πρόσωπα της εκτίμησής του και της απόλυτης εμπιστοσύνης του, που τώρα αναζητούνται από τις αρχές προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις. Ολοι μαζί είχαν καταφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, να στήσουν ένα δίκτυο ανύπαρκτων εταιρειών, οι οποίες εμφανίζονταν να αναλαμβάνουν κατά καιρούς σημαντικά έργα του Δημοσίου.

Ετσι, με αφορμή αυτό οι εταιρείες προσκόμιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά, όπως τιμολόγια, εντάλματα πληρωμής και έξοδα, με αποτέλεσμα μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να μπορούν εύκολα να εισπράττουν κατά καιρούς μεγάλα χρηματικά ποσά. Βέβαια σε όλο αυτό συντέλεσε πάρα πολύ και το γεγονός ότι ο εφοριακός κατείχε μια σημαντική θέση μέσα στο τμήμα εξόδων της συγκεκριμένης εφορίας, που εδρεύει στην οδό Πιπίνου στο κέντρο της Αθήνας. Με άλλα λόγια είχε τη δυναττότητα χωρίς να τον ελέγχει κανείς να υπογράφει τα αποδεικτικά που προσκόμιζαν οι υποτιθέμενοι υπάλληλοι των εταιρειών αυτών και χωρίς κανένα πρόβλημα να κόβει εντάλματα πληρωμής για το ανύπαρκτο έργο τους.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιούν όλες αυτές τις ημέρες οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της παράνομης αυτής δράσης, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και σημαντικά έγγραφα μέσα από τα οποία φαίνεται καθαρά η διαδρομή που ακολουθούσαν τα χρήματα από τα ταμεία της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, μέχρι τον τελικό τους αποδέκτη, που μεταξύ άλλων ήταν και ο εφοριακός. Τα μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως όλα δείχνουν, είχαν αρχικό προορισμό γνωστό τραπεζικό υποκατάστημα στο κέντρο της Αίγινας, ενώ από εκεί έκαναν το αμέσως επόμενο «ταξίδι» τους που ήταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πολύ δικών του ανθρώπων στην Αθήνα, που δεν ξεχνούσαν ποτέ να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τον εφοριακό, που έβλεπε ολοένα και περισσότερο την περιουσία του να αυξάνεται.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ άρχισαν να ασχολούνται μαζί του, αφού διαπιστώθηκαν κινήσεις τεράστιων χρηματικών ποσών σε τραπεζικό του λογαριασμό που δεν δικαιολογούνταν με τα δηλωθέντα εισοδήματά του. Αμεση μάλιστα ήταν και η
Keywords
Τυχαία Θέματα