Πως να αντιμετωπίσετε τη δυσοσμία του στόματος

11:28 9/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σταματήστε να διώχνετε τους πάντες μακριά σας όταν μιλάτε διορθώνοντας την δυσοσμία της αναπνοής σας...
Αν έχετε δύσοσμη αναπνοή και κάθε φορά που πλησιάζετε κάποιον άνθρωπο αυτός ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει ήρθε η ώρα να το διορθώσετε. Ως επί τω πλείστον η δύσοσμη αναπνοή οφείλεται σε ουλίτιδα, τερηδόνα και γενικά στην κακή στοματική υγιεινή, αλλά αν επιμένει ακόμη και αν φροντίζετε τα δόντια σας, τότε οπωσδήποτε απευθυνθείτε σε έναν οδοντίατρο καθώς μπορεί να είναι σημάδι κάποιας άλλης δυσλειτουργίας του οργανισμού
σας.
Αρχικά βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, καθαρίζοντάς τα μια φορά τουλάχιστον με οδοντικό νήμα και επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας δύο φορές το χρόνο για έναν καλό, επαγγελματικό καθαρισμό. Επίσης, φροντίστε να βουρτσίζετε μια φορά την ημέρα και τη γλώσσα σας, καθώς αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων που προκαλούν δυσοσμία. Αν οι δράκοι συνεχίζουν να βγαίνουν από το στόμα σας όταν μιλάτε, τσεκάρετε αν είναι αρκετά υγρό, καθώς το σάλιο περιέχει προστατευτικά ένζυμα που σκοτώνουν τα βακτηρίδια. Αν όχι φροντίστε να πίνετε περισσότερο νερό.
Ακόμη, αποφύγετε τη ζάχαρη, καθώς αποτελεί βασική τροφή για τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται στο στόμα και βάλτε το τσάι στη ζωή σας, καθώς περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες έχουν αντισηπτική δράση. Τέλος, αντί για τσίχλες δοκιμάστε να μασήσετε λίγους σπόρους κάρδαμου, γιατί περιέχουν μια αντισηπτική ουσία, που σκοτώνει τα βακτηρίδια και καταπολεμά την κακή αναπνοή.
queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα