Πώς ο Τζομπς δεν έγινε αφεντικό της Google

19:00 13/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ως «παθιασμένοι», «έξυπνοι», αλλά και «σπασίκλες» σκιαγραφούνται οι ιδρυτές...
της Google σε ένα βιβλίο που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, βρέθηκε μια ανάσα από το να αναλάβει τα «ηνία» της Google.online
αναζητήσεων, περιγράφονται ως εκκεντρικοί στο βιβλίο «In the Plex» του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Λέβι.

Κάποτε οι, 38χρονοι σήμερα, άνδρες έκαναν έξω φρενών τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν ήπιαν σαν σφινάκι μπροστά του το σιρόπι που προοριζόταν για το επιδόρπιο. Όταν τους εξήγησαν ότι, βάσει του βασιλικού πρωτοκόλλου, δεν έπρεπε να πιουν το σιρόπι, εκείνοι αποκρίθηκαν αδιάφορα: «Ποιος το λέει αυτό;».

Η σχέση με τον Στιβ Τζομπς

Το βιβλίο του Λέβι αποκαλύπτει ότι ο Στιβ Τζομπς λίγο έλειψε να γίνει το αφεντικό της Google.

Το 1998, όταν η Google έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της τεχνολογίας, οι επενδυτές της εταιρείας ζήτησαν από τους ιδρυτές της να τοποθετήσουν έναν διευθύνοντα σύμβουλο. Εκείνοι πρότειναν τον Τζομπς, ο οποίος όμως απέρριψε την πρόταση.

Ωστόσο, συνέχισε να λειτουργεί ως «μέντορας» των δύο νεαρών, μέχρι την άφιξη του Android, της πλατφόρμας λογισμικού για κινητά τηλέφωνα της Google. Ο Τζομπς αισθάνθηκε προδομένος, θεωρώντας ότι η Google είχε κλέψει την ιδέα από την Apple και έκοψε τους δεσμούς του με την εταιρεία.

Αμφιλεγόμενες μέθοδοι

Η επιτυχημένη πορεία της Google έχει συναντήσει κατά καιρούς πλήθος επικρίσεων για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους που χρησιμοποιεί, κυρίως ως προς την πολιτική προσωπικών δεδομένων.

Ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η υπόθεση της υπηρεσίας φωτογραφικής απεικόνισης Street View. Η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι τα φωτογραφικά της οχήματα συγκέντρωναν τα προσωπικά δεδομένα (συνολικού μεγέθους 600 Gigabyte) πολιτών διαφόρων χωρών μεταξύ του Οκτωβρίου 2009 και του Μαΐου 2010.

Παράλληλα, η Google βρίσκεται από τον περασμένο Δεκέμβριο υπό επίσημη διερεύνηση από την Κομισιόν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.
Στην έρευνα αυτή προστέθηκε η προσφυγή της Microsoft κατά της Google στις 31 Μαρτίου, με την οποία την κατηγορεί ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό εις βάρος των καταναλωτών και επιχειρεί να μπλοκάρει την δημιουργία εναλλακτικών λύσεων στην αγορά, σαμποτάροντας τους ανταγωνιστές της.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιτ, είχε δηλώσει στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» ότι πολλοί νεαροί χρήστες του Ίντερνετ θα αναγκαστούν να αλλάξουν το όνομά τους όταν μεγαλώσουν, αν θέλουν να προστατευθούν από όσα τους εκθέτουν.

«Δείξτε μας 14 φωτογραφίες σας και μπορούμε να βρούμε όλα τα στοιχεία σας. Νομίζετε πως δεν έχετε 14 φωτογραφίες σας στο Ίντερνετ; Έχετε στο Facebook!», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Google.
Keywords
Τυχαία Θέματα