Πως βρίσκουμε τα πραγματικά χιλιόμετρα ενός αυτοκινήτου;

21:42 22/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στις μέρες μας που το "ταμείον είναι μείον", ο κόσμος στρέφεται στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου...
λόγω του πολύ μικρότερου κόστος σε σύγκριση με τα καινούργια.. Η αγορά ενός μεταχειρισμένου όμως απαιτεί πολύ προσοχή. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πωλητές, προσπαθούν να κρύψουν στοιχεία που θα μπορούσαν να μειώσουν την αξία του αυτοκινήτου τους. Ένα από αυτά είναι η απόκρυψη των πραγματικών χιλιομέτρων που έχει διανύσει ένα αυτοκίνητο. Έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων περισσότερο αλλά και κάποιοι ιδιώτες παρόλο που είναι παράνομο προβαίνουν στο "πείραγμα" του οδομέτρου, ώστε να εμφανίζονται
αρκετά ή πολύ λιγότερα χιλιόμετρα από τα πραγματικά. Έτσι προσδοκούν πώληση σε καλύτερη τιμή.
Το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον αμερικάνικο οργανισμό National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), περισσότερα από 450.000 οχήματα πωλούνται με αλλαγμένες χιλιομετρικές ενδείξεις στα οδόμετρα τους στις ΗΠΑ.
Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν σαν υποψήφιοι αγοραστές; Εμείς, στο carbloggergr ψάξαμε πολύ το θέμα και σας παρουσιάζουμε όλους τους δυνατούς ελέγχους που μπορούν να γίνουν.
Πρώτο και κυριότερο, να είμαστε υποψιασμένοι. Να κάνουμε ελέγχους που θα μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε το αληθές ή όχι της ένδειξης ενός οδομέτρου.
Υπάρχουν δυο τρόποι ελέγχων: Οι άμεσοι και οι έμμεσοι.

Οι άμεσοι έλεγχοι -ο εξής ένας- αφορά στη σύνδεση του εγκεφάλου του αυτοκινήτου με διαγνωστικό μηχάνημα. Αρκετά αυτοκίνητα έχουν καταγεγραμμένα στην κεντρική μονάδα διαχείρισης τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχουν διανύσει ανεξάρτητα από την ένδειξη του οδομέτρου.
- κάποια αυτοκίνητα αν έχουν πειραχτεί βγάζουν κάποια ένδειξη στο διαγνωστικό
- σε κάποια αυτοκίνητα υπάρχουν πολλοί εγκέφαλοι ή σημεία που φυλάσσονται τα χλμ. Συνήθως αλλάζεται μόνο του οδομέτρου.

Ωστόσο, σε πολλά αυτοκίνητα (όπως τα Opel), δεν γίνεται τέτοια καταγραφή στην κεντρική μονάδα , οπότε δεν μπορούμε να μάθουμε με αυτό τον τρόπο την αλήθεια.
\Οι έμμεσοι έλεγχοι μπορούν να γίνουν από εμάς τους ίδιους. Παρακάτω θα αναφέρουμε ενδείξεις που συνηγορούν στο γεγονός ότι έχουν αλλαχτεί τα χιλιόμετρα σε ένα οδόμετρο.

Το βιβλίο συντήρησης "χάθηκε" ή είναι πολύ ομοιόμορφο σαν να συμπληρώθηκε σε μία μέρα...
αν υπάρχει, συγκρίνουμε τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου που αναγράφονται στο βιβλίο συντήρησης με αυτά του οδομέτρου.
Αν το όχημα έχει οδόμετρο με αναλογικά νούμερα, ελέγχουμε πόσο καλά στοιχισμένα είναι οι αριθμοί για τις δεκάδες και τις εκατοντάδες χιλιόμετρα. Αν δεν είναι, υπάρχει υποψία αλλαγής της ένδειξης
φθορές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σε σημεία που χρησιμοποιούνται από τον οδηγό περισσότερο όπως τιμόνι, κάθισμα, χειρόφρενο, μοκέτα-πατάκια, πεντάλια, διακόπτες ηλεκτρικών παραθύρων που δεν ταιριάζει με τα αναγραφέντα χιλιόμετρα.

Φθορά στο τιμόνι

Πεντάλ συμπλέκτη σε αυτοκίνητο με 120.000 χλμ όπου έχει φθαρεί η άκρη και φαίνεται το μέταλλο(1). Επίσης στο πεντάλ του γκαζιού λείπει ε
Keywords
Τυχαία Θέματα