Πόσοι έχουν δηλώσει παρόν στην προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας

03:06 2/8/2011 - Πηγή: 24wro

Μπορεί πανταχόθεν να εκφράζεται αισιοδοξία…



σχετικά με το αποτέλεσμα της προσπάθειας να επιτευχθεί η συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά, προς το παρόν, τα αποτελέσματα απο το συγκεκριμένο μέτωπο είναι μάλλον πενιχρά.
Oι τελευταίες πληροφορίες, από αρμόδια τραπεζικά στελέχη, αναφέρουν ότι μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που μας πέρασε, συμμετοχή
στο εγχείρημα είχαν "δηλώσει" τράπεζες και ασφαλιστικοί φορείς που ελέγχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου συνολικής αξίας 70 δις ευρώ, περίπου.
Ο στόχος όμως είναι το νούμερο αυτό να φτάσει στα 135 δισ ευρώ. Δηλαδή, προς το παρόν, δεν είχε επιτευχθεί ο στόχος ούτε κατά το ήμισυ. Βεβαίως, από αρμόδιες πηγές εκφράζεται η αισιοδοξία ότι "μέχρι να φτάσει η κρίσιμη ώρα, ο στόχος θα έχει επιτευχθεί". Πότε τοποθετείται χρονικά η "κρίσιμη ώρα"; Κατά πάσα πιθανότητα, προς το τέλος Αυγούστου. Τότε, δηλαδή, που θα ανοίξει το σχετικό βιβλίο προσφορών, για δύο ή τρεις το πολύ εβδομάδες.

Το σχέδιο προβλέπει ότι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου όλα θα πρέπει να έχουυν τελειώσει και η διαδικασία να έχει κλείσει. "Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε" δηλώνεται αρμοδίως και υπενθυμίζεται με νόημα ότι "αν μέσα σε μια εβδομάδα καλύψαμε το στόχο κατά το ήμισυ, τότε στις υπόλοιπες τρεις θα τα καταφέρουμε και για το άλλο μισό".
Από την πλευρά του IIF, πάντως, δηλαδή από τη διεθνή των τραπεζιτών, εκφράζεται σιγουριά για την τελική κατάληξη του εγχειρήματος, υπο έναν όρο. "Ολοι να κάνουν αυτό που πρέπει και κυρίως η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους που έχει ψηφίσει", όπως λέει χαρακτηριστικά και ο επικεφαλής του οργανισμού κ.Τσαρλς Νταλάρα.
Η Αθήνα απαντά ότι η σχετική πολιτική βούληση υπάρχει, ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη, γιατί ο πρότερος βίος δεν πείθει...

newscode

Keywords
Τυχαία Θέματα