Που ποντάρει το Alter

16:31 9/5/2011 - Πηγή: 24wro

Κερδίζει χρόνο αλλά με αβέβαιο αποτέλεσμα το Alterμε την αίτηση... να ανοίξει η διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Και αυτό διότι για να προχωρήσει η διαδικασία και το αποτέλεσμα να είναι το επιδιωκόμενο θα πρέπει να εκπληρωθεί σειρά προϋποθέσεων. Βέβαια αυτή τη στιγμή ισχύει ένας νόμος που πρόκειται να αλλάξει και αυτό έχει μεγάλη σημασία για την περίπτωση του Alter.
Με βάση την υφιστάμενη διαδικασία
η υποβολή της αίτησης είναι το πρώτο βήμα και η εταιρία πρέπει ναι μεν να αποδείξει ότι βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία αλλά δεν έχει σταματήσεις τις πληρωμές της. Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί ένα ερώτημα που θα βρει χρήματα το Alterτο οποίο ουσιαστικά έχει κηρύξει στάση πληρωμών και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπερβαίνουν τα 30 εκ Ευρώ.
Πέραν αυτού θα πρέπει να κριθεί βιώσιμο το σχέδιο εξυγίανσης που θα κατατεθεί και ταυτόχρονα να περιλαμβάνει συγκεκριμένη διαδικασία χρηματοδότησης. Εφ όσον το δικαστήριο πειστεί ορίζει μεσολαβητή μεταξύ της εταιρίας και των πιστωτών ο οποίος έχει διάστημα δύο μηνών για να ολοκληρώσει τη διαδικασία και μόνο με αιτιολογημένη αίτηση το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί κατά ένα μήνα.
Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την πλειοψηφία των πιστωτών (όχι μόνο των τραπεζών αλλά κάθε είδους πιστωτή) ενώ η συμφωνία αυτή δεν δεσμεύει αυτούς που δεν θα συμφωνήσουν.
Στη συνέχεια το δικαστήριο και εντός 10 ημερών καλείται να επικυρώσει τη συμφωνία. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η συμφωνία δεν αφορά σε αυτούς που διαφωνούν και στην περίπτωση του Alterείναι προφανές ότι υπάρχει διαφωνία της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία οι υποχρεώσεις ανέρχονται σε 100 εκ Ευρώ περίπου.
Όμως με το νόμο στον οποίο προβλέπονται δραστικές αλλαγές στην πτωχευτική διαδικασία και στην ενεργοποίησή του όσο τρέχουν οι προθεσμίες του 99 φαίνεται να ποντάρει το Alterπροβλέπει υποχρεωτική εκτέλεση της συμφωνίας για όλους εφ όσον το σχέδιο εγκριθεί από το 60% των πιστωτών. Και αυτό σημαίνει ότι αν τα βρει η Marfin με τις περισσότερες διαφημιστικές τότε και οι λοιποί υποχρεωτικά θα ακολουθήσουν.
Υπό αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι σημείο κλειδί για την διαδικασία εξυγίανσης του σταθμού είναι το νέο πτωχευτικό δίκαιο.

gossip-tv.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα