Πρώην σύντροφοι, νυν ...εχθροί

07:56 13/10/2012 - Πηγή: 24wro
Δύο χρόνια μετά την διάσπαση του Συνασπισμού, η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και...
ΔΗΜΑΡ, έχει προ πολλού ξεφύγει από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Υβριστικά συνθήματα σε πορείες, επιθέσεις με πρωτοφανείς εκφράσεις κατά στελεχών ακόμα και δια της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή», κομματικού οργάνου του Συνασπισμού και καταγγελίες για ανοίκειες επιθέσεις στο Διαδίκτυο, μετατρέπουν μία διαφορετική πολιτική οπτική σε... γηπεδικό χουλιγκανισμό.

Η κατάσταση
ξέφυγε στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, όταν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, λόγω της στήριξής του στις κυβερνητικές επιλογές των περικοπών. Το πρωτοφανές σύνθημα όμως «τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι, άντε και γ... σύντροφε Κουβέλη», προκάλεσε την ενόχληση, και κυρίως τη θλίψη των στελεχών της ΔΗΜΑΡ που δεν μπορούν να θυμηθούν ανάλογη συμπεριφορά στο παρελθόν.

Ακολούθησε η ευθεία επίθεση κατά του βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανού, από τις σελίδες της «Αυγής», όπου με ενυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Όχι γιαούρτια στη ΔΗΜΑΡ»... προέτρεπε να σταματήσουν «τα γιαούρτια στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, οι βρισιές στον Κουβέλη και οι ιπτάμενες μπύρες στον Ψαριανό στη Μαβίλη», καθώς αυτά «τους εμφανίζουν ως θύματα, ενώ είναι θύτες».

Περιέγραφε την πλειοψηφία των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ως «κυνικούς καριερίστες που έχουν πέσει σαν ακρίδες στη λεία της εξουσίας» και ζητούσε να τους ασκηθεί πολιτική πίεση ώστε να μην ψηφίσουν τα μέτρα. Κατέληγε δε, με την φράση «και προς Θεού, μην πετάτε μπύρες στον Ψαριανό! Διότι το να πετάς μπύρες στον Ψαριανό, είναι σαν να πετάς σουβλιστά αγριογούρουνα στον Οβελίξ», κάνοντας στελέχη της ΔΗΜΑΡ να μιλούν για «μνημείο ελεεινότητας».

Αυτά, αλλά και τα γιαούρτια στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.α., κάνουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ να σχολιάζουν ότι «αυτός ο χώρος απομακρύνεται απολύτως πια από την Ανανεωτική Αριστερά, δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της», δεδομένου ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο των... χαρακτηρισμών. Κάνοντας λόγο για απολίτικες συμπεριφορές, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη του χώρου που τους φιλοξένησε επί δεκαετίες, για την Νεολαία του, αλλά και την ιστορική εφημερίδα «Αυγή» που συχνά στην ιστορία της διοικήθηκε από ηγετικές μορφές της Ανανεωτικής Αριστεράς και φημιζόταν πάντα για τα επιχειρήματά της, ακόμα και στα πιο «σκληρά» πολιτικά της κείμενα.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πολιτικά το φαινόμενο, ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, μιλά για «στρατηγικά αδιέξοδα» που αντιμετωπίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώντας πως σε περίπτωση εκλογών, θα μπορούσαν να προκύψουν δύο πιθανά αποτελέσματα, παντοδυναμία της ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει και τα δύο τραγικά για τον τελευταίο.

«Ξέρουν πως αν κερδίσουν, δεν θα καταγγείλουν κανένα μνημόνιο. Θα κάνουν ακριβώς τα ίδια (...) Το μόνο που εύχονται είναι να μπορέσει με κάποιο τρόπο να περάσει τον κάβο αυτή η
Keywords
Τυχαία Θέματα