Προσφυγή Μπέου στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ!

13:46 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Στον Ειδικό Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και συγκεκριμένα στην ...
Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γενεύη κατέφυγε ο Αχιλλέας Μπέος.
Καλά κρατεί ο δικαστικός αγώνας του Αχιλλέα Μπέου. Μετά την πρόσφατη προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την νέα απόρριψη αίτησης
αποφυλάκισής από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου έφτασε μέχρι την Υπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για παραβίαση των συνταγματικών του δικαιωμάτων (κυρίως του τεκμηρίου της αθωότητας) και τονίζοντας ότι αυτό έχει συμβεί κατά την προδικασία, ζητώντας συγχρόνως την αποφυλάκισή του.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο κείμενό του ο Αχιλλέας Μπέος:
Πρώτον, ενώ κατηγορείται για απάτες και εκβιάσεις, τόσο το εισαγγελικό πόρισμα, όσο και το βούλευμα που παρατείνει την προσωρινή του κράτηση, δεν αναφέρει (σύμφωνα με την προσφυγή που κατέθεσε) ούτε ένα πραγματικό περιστατικό απάτης ή εκβίασης. Χαρακτηριστικά, δεν αναφέρεται ότι ούτε ο φερόμενος ως παθών ΟΠΑΠ δεν παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.
Δεύτερον και σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στο κείμενο της προσφυγής, η εναντίον του κατηγορία στηρίζεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι οποίες όχι μόνο δεν περιέχουν κανέναν επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά έχουν εισαχθεί υπό μορφή απομαγνητοφωνήσεων και ψηφιακών δίσκων στη δικογραφία, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι όροι του Ελληνικού Νόμου, δηλαδή χωρίς να έχει συνταχθεί έκθεση από τον αρμόδιο υπάλληλο, χωρίς να έχει πρόσβαση στα πρωτότυπα των ψηφιακών δίσκων, με παρεμβαλλόμενες λευκές σελίδες κλπ.
Τέλος, επισημαίνει την διεπόμενη από τριτενέργεια παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας μέσω πολλών δημοσιευμάτων του Τύπου. Το Onsports παρουσιάζει το πλήρες κείμενο της προσφυγής του Αχιλλέα Μπέου:
«Μετά από μία προκαταρκτική έρευνα κατηγορήθηκα για α) υποτιθέμενο σχηματισμό – συμμετοχή σε κατευθυνόμενη εγκληματική οργάνωση, β) για ηθική αυτουργία η οποία έγινε με έναν επαγγελματικό συνηθισμένο και συνεχιζόμενο τρόπο, ο οποίος προκάλεσε μια μεγάλη καταστροφή που ξεπέρασε τις 15.000 ευρώ, γ) εκβιασμό που πραγματοποιήθηκε με επαγγελματικό, συνηθισμένο και συνεχιζόμενο τρόπο, δ) δωροδοκία που πραγματοποιήθηκε με επαγγελματικό, συνηθισμένο και συνεχιζόμενο τρόπο με σκοπό να παραποιήσει τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων και ε) υποκίνηση σε παράνομο στοιχηματισμό με συνηθισμένο τρόπο.
Μέσα στα όρια των παραπάνω ανακρίσεων, βρέθηκα υπό κράτηση ενώπιον του 9ου ανακριτή Αθηνών, στον οποίο έδωσα την κατάθεσή μου, με την οποία καθιστούσα σαφές ότι αποποιούμαι των κατηγοριών που μου ασκήθηκαν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσα την κατάθεσή μου, λόγω της ανεπαρκής προετοιμασίας μου, ήμουν ειλικρινής, ξεκάθαρος, και έδωσα πειστικές εξηγήσεις, καθώς και πλήρεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις του 9ου ανακριτή σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση. Παρόλα αυτά, μετά την κατάθεσή μου που κράτησε δύο ώρες, εξεδόθη ένταλμα κρά
Keywords
Τυχαία Θέματα