Προσωρινά κρατούμενος ο γυμναστής για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

18:33 26/6/2012 - Πηγή: 24wro
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 46χρονος γυμναστής και προπονητής...
μπάσκετ ομάδων παίδων στη Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου.

Ο γυμναστής συνελήφθη επειδή κατείχε βιντεοκασέτες καθώς και βιντεοσκοπημένο από τον ίδιον υλικό με ανήλικο. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης συνελήφθησαν και αλλά δύο άτομα, ένας 17χρονος μαθητής και ένας υπαξιωματικός του Στρατού στην Κομοτηνή, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες εις βάρος άλλων 4 για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 46χρονος καθώς και ένας από τους κατηγορουμένους αγόρασαν είτε σε μορφή ψηφιακού δίσκου (DVD) είτε σε μορφή συνδέσμου (link) του Διαδικτύου βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων που παρήγγειλαν από κρυφή ιστοσελίδα στο εξωτερικό.

Προέκυψε ακόμα ότι ο 17χρονος καθώς και άλλος ένας από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση προφασιζόμενοι τους συνομήλικους, προσείλκυαν ανήλικα άτομα μέσω διαδικτυακών καναλιών συνομιλίας (chat rooms) και γνωστών ιστοσελίδων (forum), με σκοπό να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Οι ίδιοι διαμοίραζαν σε άλλα μέλη των παραπάνω διαδικτυακών τόπων υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και αναζητούσαν πιθανούς «συλλέκτες» παρόμοιου υλικού με σκοπό την ανταλλαγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα