Πρώτα σε κέρδη διεθνώς τα ομόλογα Ελλάδας και… Βενεζουέλας !

09:13 14/3/2012 - Πηγή: 24wro
Tα ομόλογα της Ελλάδος και της Βενεζουέλας είχαν χθες την τιμητική τους...
Μ’ άλλα λόγια η χρεωμένη «καπιταλιστική» χώρα που ερευνά για το πετρέλαιο – και η πετρελαιοπαραγωγός χώρα του δημοκρατικού σοσιαλισμού του Ούγκο Τσάβεζ εμφάνισαν κέρδη στην τιμή. Ωστόσο, όπως θα δούμε η τιμή των δυο ομολόγων απέχει παρασάγγας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, το νέο ελληνικό ομόλογο λήξης 2042 εμφάνισε άνοδο τιμής κατά 4,04% - λίγες ώρες πριν την αναβάθμιση των ομολόγων (με
Β-) από την Fitsch.Ένα άλλο ελληνικό ομόλογο λήξης 2023 σημείωσε κέρδη 3,89%. Τρίτο σε απόδοση ( αλλά πρώτο σε τιμή ) το δεκαετές ομόλογο της Βενεζουέλας το οποίο με αξιολόγηση Β+ έχει τιμή 108,58 και άνοδο τιμής 3,08%. ( μικρή έκδοση των 3 δις ) Βεβαίως, δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των ομόλογων της Ελλάδας και της Βενεζουέλας αφού στη δεύτερη περίπτωση οι κάτοχοί τους δεν έχουν χάσει το κεφάλαιο, αντίθετα το ομόλογο έχει πάει στην τιμή των 108, από 100 όταν εκδόθηκε. Στον αντίποδα, η Ελλάδα πέρασε από την ιστορικών διαστάσεων αναδιάρθρωση χρέους και κινδυνεύει με δεύτερη εφόσον δεν συναντήσει τους στόχους του μνημονίου. Πάντως, για την ιστορία τα ομόλογα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Παπαδήμου ξεπέρασαν τα ομόλογα του … Ούγκο Τσάβεζ. Δημοκρατία της Ε. Ε η πρώτη, δημοκρατία της Λατινικής Αμερικής η δεύτερη.
Keywords
Τυχαία Θέματα